Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Kronløbshuset

Karakterfuld gentænkning af den klassiske karré

Beliggenhed
København, Danmark
Bygherre
RHB Development Notabenus Group
Størrelse
8.600 kvm
Status
2016
Arkitekt
AART
Landskab
AART
Ingeniør
Grontmij A/S
AART Webcase Kronløbshuset 03

Helt ned til kajkanten i Nordhavn ligger Kronløbshuset, der med sine karakteristiske rustrøde mursten og brudte karréstruktur forbinder den historiske industrihavn med den nye blandede bydel.

Nyt møder gammelt

I takt med at industrien er rykket ud af Nordhavn, er der opstået en unik mulighed for at give den gamle industrihavn en helt ny funktion og identitet med boliger, butikker, arbejdspladser og skoler. I hjertet af det nye kvarter – helt ned til kajkanten – ligger Kronløbshuset. Med sit karakteristiske rustrøde murværk tager Kronløbshuset inspiration fra de klassiske københavner-karréer, som kendetegner det nærliggende Østerbro. Herudover brydes karréstrukturen op i mindre volumener med forskellige facadehøjder og detaljeringsgrader, som giver byggeriet et varierende og moderne udtryk i krydsfeltet, hvor nyt møder gammelt og havn møder by.

.

Livskvalitet på terrasser og i kajkanten

Høj livskvalitet har været et centralt parameter i udviklingen af Kronløbshuset. Derfor er byggeriet og lejlighederne disponeret således der skabes så mange opholdspladser som muligt. Fra de store private og fælles taghaver med udkig til det blå Øresund, til de rummelige altaner og den grønne gårdhave. Trapperne fra de hævede stuelejligheder giver beboerne direkte adgang til gaden og skaber liv omkring bygningen og i hele kvarteret. Trapperne kan derudover fungere som små og mere ugenerte nicher, hvor der er plads til et lille cafébord, et par stole og et par blomsterkummer.

Vi bor i en stuelejlighed, derfor har vi rigtig god mulighed for at udnytte den gode kontakt mellem ude og inde. Vi har nærmest en lille have, som er en del af gademiljøet, og vi har købt blomster og bænke og bord. Vi bruger så mange timer, som vi kan udenfor og det er nemt at komme ind i lejligheden og lige hente, det vi har brug for.
Caroline Bindslev / beboer i Kronløbshuset
AART Webcase Kronløbshuset 08

Vil du vide mere?

Søren Stoustrup
Partner / Markeds- og tilbudschef / Arkitekt MAA
København
ss@aart.dk
+45 22 82 57 85