Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

The Residence CPH

En frodig oase ved havneløbet i København

Beliggenhed
København, Danmark
Bygherre
NRE Danmark
Størrelse
21.000 kvm
År
2020
Status
Realiseret
Entreprenør
NRE Danmark
Arkitekt
AART
Landskabsarkitekt
AART
Ingeniør
Hundsbæk & Henriksen, Regnestuen
Projektudvikler
Corpus Development
Fotograf
Niels Nygaard, Tom Jersø, Astrid Rasmussen
AART Webcase The residence CPH 03

Beliggende på sin helt egen ø, omkranset af inderhavnens kanaler og havneløb står The Residence CPH som et unikt og helstøbt boliganlæg, hvor bygning og landskab går op i en højere enhed med områdets både urbane, maritime og naturskønne omgivelser.

I landskabelig dialog med både vand og by

Landskabet i og omkring The Residence CPH er udviklet med afsæt i Københavns Kommunes byplansvision for hele området ved Enghave Brygge og Sydhavnen. Der er derfor lagt særlig vægt på at skabe et frodigt og indbydende gårdmiljø og uderum, der med fokus på biodiversitet og klimahåndtering giver incitament til ophold og skaber gode rammer for et aktivt og godt byliv ved vandet.

Fra sydsiden giver en stor, åben port et langt kig igennem hele karréens indre gårdmiljø, hvorfra det semiprivate gårdrum forbindes til de offentlige stisystemer og maritime miljøer langs kajkanterne. Områdets sociale knudepunkt finder man på bebyggelsens tilhørende træbrygge, der af både beboere og besøgende bruges til ophold, badning og søsætning af kajakker.

Med The Residence CPH tilbyder vi nye kvalitetsboliger til københavnerne. Her er lagt vægt på at åbne bebyggelsen op mod det store sydlige havnebassin, Frederiksholmsløbet, så beboerne får oplevelsen af at bo på deres egen ø helt ind i stuerne.
Jonas Anders Olesen / Salgs- og udviklingsdirektør i NRE
AART Webcase The residence CPH 09

Varieret arkitektur med klassiske dyder

I lighed med områdets øvrige boligbyggerier er The Residence CPH opført som en traditionel karrébebyggelse. Dog har bygningen med en nedtrapning fra 7 til 4 etager fået et knæk på midten – et greb der giver bygningen et både lettere og mere moderne udtryk.

Med fokus på at skabe en varm og imødekommende facade med variation i tekstur og glans, står bygningen opført med rigt detaljeret mønstermurværk i lys tegl. På den delvist tilbagetrukne tagetage afslutter lys-gyldne aluminiumsplader elegant bygningen mod himlen.

Bred variation af boliger

Med sine 182 lejligheder på mellem 2 og 5 værelser består The Residence CPH af en bred variation af boliger, der henvender sig til såvel enlige i alle aldre som til små og større familier.

Samtlige lejligheder har direkte adgang til enten terrasse, altan eller tagterrasse, hvorfra udsigt til vandet fra mindst én side er prioriteret højt i bygningens design. Herudover er der etableret et fællesrum med flere anvendelsesmuligheder som f.eks. beboerhotel og selskabslokale, mens der i kælderen er adgang til depotrum, cykelparkering og p-pladser.

AART Webcase The residence CPH 13

Vil du vide mere?

Søren Stoustrup
Partner / Markeds- og tilbudschef / Arkitekt MAA
København
ss@aart.dk
+45 22 82 57 85