Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Hotel Stay, Fortkaj 1.23

En nyfortolkning af den klassiske karré

Beliggenhed
København, Danmark
Bygherre
P/S Ejendomsselskabet Fortkaj
Størrelse
6.625 kvm
Status
Opført 2017
Arkitekt
AART
Landskab
AART
Ingeniør
Oluf Jørgensen A/S
Fotograf
Tom Jersø
AART Webcase Hotel Stay 03

Hotel Stay på Fortkaj 1.23 er et nyt lejlighedshotel i hjertet af Nordhavn - på kanten af Kronløbsbassinet. Som en nyfortolkning af den klassiske, firkantede karré og med sine udadvendte funktioner langs vandkanten bidrager bygningen med variation og liv til det gamle industrikvarter.

Fra industrihavn til blandet bydel
Ambitionen med projektet er at bidrage til transformationen af Nordhavn fra gammel industrihavn med begrænset adgang fra offentligligheden til et moderne, blandet bykvarter. Bygningen, der ligger centralt placeret ned til Kronløbsbassinet i Århusgadekvarteret, rummer lejlighedshotellet Stay, der tilbyder besøgende hjemlige forhold med byen og vandet som baghave.

Skaber liv langs kajkanten

Med sin placering på hjørnet af havnebassinet, mellem kanaler og øer, er vandet allestedsnærværende i udviklingen af projektet. Store vinduespartier, altaner og portåbninger trækker udsigten langt ind i bygningen, så man altid er tæt på vandet. I stueetagen bidrager receptionen og restaurant med liv og aktivitet i gadebilledet og langs kajkanten, mens en fælles taghave giver gæsterne mulighed for at nyde udsigten i rolige omgivelser.

Peger frem og tilbage i tiden

Inspireret af arkitekturen på det nærliggende Østerbro, er bygningen en nyfortolkning af den klassiske karré med rødbrunlige teglsten – nedbrudt i forskellige højder, firkantede karnapper og indtrukne altaner. Dette tilføjer et dynamisk og moderne udtryk til den klassiske struktur, hvorved projektet på Fortkaj 1.23 på én og samme tid peger frem og tilbage i tiden.

AART Webcase Hotel Stay 07

Vil du vide mere?

Søren Stoustrup
Partner / Markeds- og tilbudschef / Arkitekt MAA
København
ss@aart.dk
+45 22 82 57 85