Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Århusgadekvarteret

Et bæredygtigt kraftcenter med fællesskabet i fokus

Beliggenhed
København, Danmark
Bygherre
KPC
Størrelse
8.000 kvm
Status
Under udvikling
Akkvisition
Vinderforslag i privat udbud i 2019
Arkitekt
AART
Aarhusgadekvarteret By og Havn KPC AART 3

I Nordhavn i København vokser et nyt flerbrugerhus frem med høje ambitioner for miljøet og fællesskabet – og så er det skabt til at spille smukt sammen med den omgivende bydel.

By & Havn har indgået aftale med KPC om køb af to af de mest synlige og attraktive erhvervsgrunde i Århusgadekvarteret i Nordhavn. Her vil KPC opføre det nye flerbrugerhus i tæt samspil med metro og bydelspladser. Selve aftalen sker på baggrund af en proces, hvor By & Havn har anmodet potentielle investorer om at indsende interessetilkendegivelser, så der på den baggrund kunne indgås betingede salgsaftaler med de parter, som vurderes bedst at opfylde ønskerne til de to byggefelter.

I udvælgelsen af KPC har By & Havn især lagt vægt på, at flerbrugerhuset har et højt bæredygtigt ambitionsniveau, spiller smukt sammen med omgivelserne og ikke mindst indfrier ambitionen om at skabe et flerbrugerhus med både fælles kantine og fitness/coworking-café, så huset vil bidrage til at udvikle de fremtidige fællesskaber i og omkring Nordhavn.

De to byggefelter i Århusgadekvarteret er blevet udbudt samlet. De rummer tilsammen 8.000 etagekvadratmeter og ligger ud til Kalkbrænderihavnsgade og Århusgadegade med stor synlighed fra Nordhavn s-togstation og den kommende Nordhavn metrostation, som åbner i begyndelsen af 2020. Med sin centrale beliggenhed bliver det kommende flerbrugerhus sålees porten til det livlige Århusgadekvarteret, hvor der allerede bor cirka 2.500 mennesker og arbejder cirka 700. Kvarteret rummer blandt andet adskillige butikker, supermarkeder, restauranter og caféer.

Flerbrugerhuset vil rumme 8.000 kvadratmeter og ligge ud til Kalkbrænderihavnsgade og Århusgadegade med stor synlighed fra både Nordhavn s-togstation og den kommende Nordhavn metrostation, som åbner i begyndelsen af 2020. Med sin centrale beliggenhed bliver det porten til det livlige Århusgadekvarteret, hvor der allerede bor cirka 2.500 mennesker og arbejder cirka 700. Kvarteret rummer blandt andet adskillige butikker, supermarkeder, restauranter og caféer.

Bæredygtig certificering

Det nye flerbrugerhus er skabt til at opfylde kravene til DGNB Platin, der er den højeste, bæredygtige DGNB-certificering.

Vores ambition er at skabe et bæredygtigt kraftcenter med fællesskabet i fokus. Et kraftcenter, der emmer af liv fra tidlig morgen til sen aften og løfter deleøkonomien ind i udviklingen af fremtidens arbejdspladser.
Jesper Jørgensen / Udviklingsdirektør i KPC
Aarhusgadekvarteret By og Havn KPC AART 1

Vil du vide mere?