
Grundfos Syd 2
Stimulerende kontorbyggeri til det skabende menneske

Medarbejdertrivsel, bæredygtig drift og en stærk arbejdspladsidentitet er nogle af hovedværdierne bag designet af en ny kontorbygning ved Grundfos’ hovedsæde i Bjerringbro, som målrettet oversætter Grundfos’ strategiske ønsker til arkitektoniske virkemidler.
Medarbejdertrivsel i centrum
Forskning viser, at det fysiske arbejdsmiljø kan spille en stor rolle for medarbejderes trivsel, hvor det kan bidrage til bl.a. øget arbejdsglæde, vidensdeling og en nedbringelse af sygefravær. Med afsæt i viden om ’biophilic design’, hvor naturen bringes ind i bygningsdesignet, er kontorbygningen designet til aktivt at understøtte den enkelte Grundfos-medarbejders trivsel – bl.a. gennem synlig kontakt til skoven ved Gudenåen, naturmaterialer og grønne planter.
Vidensdeling, fællesskab og samarbejde
For at understøtte samarbejdet, arbejdsmiljøet og fællesskabsfølelsen blandt Grundfos’ medarbejdere har man i designet af den nye kontorbygning arbejdet med en aktivitetsbaseret tilgang til indretningen, hvor medarbejderne efter behov kan søge forskellige miljøer – fx lab-arbejdspladser, ’makke-borde’, fordybelsesrum, samarbejdsstationer og uformelle mødezoner – i løbet af dagen.
Designet med fokus på bæredygtig drift
Bæredygtighed er en central del af Grundfos’ forretning, hvor man bl.a. har et erklæret mål om at nå net-zero ift. CO2-udledning senest i 2050. Derfor har bæredygtighed også været centralt i udviklingen af den nye kontorbygning, hvor særligt driften har været i fokus. Tilmed er bygningen Grundfos’ første DGNB certificerede hus med stor brug af træ i konstruktioner, facader og indvendig aptering.


Landskabet som central værdiskaber
Designet af landskabet er drevet af to overordnede visioner: At bringe det naturlige landskab helt tæt på medarbejderne og at udnytte og synliggøre vandet som ressource, hvilket er i tråd med Grundfos virksomhedsvision. Fra arbejdspladserne skabes direkte kontakt til det omkringliggende engspecifikke landskab, der samtidig videreudvikles med henblik på at øge biodiversiteten med bedre levevilkår for plante- og dyrearter. Ved at tilføre vilde naturtyper til udearealerne vil medarbejderne fremadrettet opleve det omkringliggende landskab helt tæt på bygningen – både ude- og indefra. Samtidig vil man recirkulere og udnytte overfladevand og tagvand til at skabe nye vådområder til glæde for både medarbejdere, planter og dyr.
Vil du vide mere?
