Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Akson

Attraktivt arbejdsmiljø i kontrastfulde rammer

Beliggenhed
Aarhus, Danmark
Bygherre
A Enggaard / PKA
Størrelse
37.500 kvm
Status
Under udvikling
Arkitekt
AART
Spaceplanning
AART
Ingeniør
Niras
AART Webcase Akson 03

I Sydhavnskvarteret, Aarhus’ nye kultur- og erhvervsbydel, skyder byens nye erhvervsnerve i vejret. Med sine fleksible faciliteter, kontrastfulde arkitektur og mangfoldige omgivelser skal Akson danne ramme om et attraktivt og alternativt arbejdsmiljø, hvor kreativiteten og virkelysten når nye højder.

En smeltedigel af innovation og nyskabelse

Beliggende i Aarhus’ nye kultur- og erhvervsbydel Sydhavnskvarteret er Akson en del af en innovativ byudviklingsproces, hvor områdets nuværende og kommende aktører er blevet inddraget fra starten med det formål at skabe en bydel på en helt ny måde. Her kommer Akson til at ligge side om side med hoteller, restauranter, uddannelser og kulturtilbud, heriblandt spillestedet Train. Et innovativt og mangfoldigt miljø, hvor de forskellige brugergrupper inspirerer hinanden og sammen skaber nyt.

Læs mere om Sydhavnskvarteret

Sydhavnskvarteret er et af Aarhus’ allermest spændende byudviklingsområder, med mange charmerende sider og rigtig mange kontraster. Aldrig kedeligt. Det er en del af stedets DNA, som vi skal bevare som et nyt, attraktivt by- og erhvervsområde. Her vil komme arbejdspladser, hoteller, cafeer, restauranter og en stærk bypuls. Her er rum for talent og store tanker — men også plads til skæve idéer og social mangfoldighed.
Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus Kommune

Indfanger bydelens mange facetter

Sydhavnen blev anlagt som industrihavn i begyndelsen af 1900-tallet og i næsten 100 år spillede havnen en central rolle i transporten af kul til hele Aarhus-området. Det er ambitionen bag Akson at hylde denne historie og koble det med den fremtidige udvikling af området. Denne ambition afspejles bl.a. i materialevalget, hvor en nedskaleret base af teglsten leder tankerne hen på havnens pakhuse, mens resten af højtårnet er klædt i moderne aluminiumskassetter. En kontrastfuld sammensætning, der på én og samme tid skaber et dynamisk udtryk og indfanger Sydhavnens mange facetter.

Deler en lang række faciliter

Akson vil stå som et kontortårn på 110 meter og 26 etager som det højeste. Med sine 37.500 kvm rummer Akson en bred vifte af fælles faciliteter, som mødelokaler, fitnesscenter og kantine. Ved at dele faciliteterne giver Akson virksomhederne mulighed for at udnytte kvadratmeterne langt mere effektivt i forhold til traditionelt kontorbyggeri, ligesom det skaber grundlag for nye netværk og faglige fællesskaber på kryds og tværs af organisationer. I bygningens stueplan vil der være lokaler med plads til café og restaurant, der skaber liv i og omkring bygningen og den nye bydel – også langt efter fyraften.

AART Webcase Akson 07

Vil du vide mere?

Torben Skovbjerg Larsen
Stiftende partner / CEO / Arkitekt MAA
Aarhus
tsl@aart.dk
+45 25 32 32 79