Nicolinehus

Nico­linehus er et nyt bolig- og erhvervsbyggeri i hjertet af Aarhus Ø – formet af pulsen af midtbyen og forenet med livet ved vandet. Ambitionen er at bringe liv til den nye havnebydel og åbne for nye perspek­tiver på de muligheder, konteksten giver derude, hvor byen møder bugten.
 
Nicolinehus har fundet inspiration i midtbyens gamle karréer, gen­tænkt ideen om gårdhaven indrammet af lejlighe­der og tilpasset den til livet og klimaet ved vandet. Resultatet er en hybrid mellem den klassiske karré og det terrasserende landskab, hvor funktion og æstetik smelter sammen til en ny helhed.
 
Mødet mellem karréens stringente struktur og terrasselandskabets forskudte flader skaber et visionært stykke arkitektur – åben, levende og med masser af udsigt, hvor livet leves i gård­haver, taghaver og på altaner. Delt i en bolig- og erhvervsdel, som skråner ned mod lystbådehavnen og havnebadet, åbner Nicolinehus op for to gårdhaver, mens taghaverne lader udsigten åbne sig for beboere og medarbejdere. Udsigten har på den måde formet arkitekturen, der skaber frit udsyn til alle verdenshjørner.

Det er ekstremt overvældende. Jeg har ikke oplevet noget lignende i mine 20 år i branchen. De adskillige hundreder, som allerede er blevet skrevet op til en ejerlejlighed, begrunder først og fremmest deres interesse med Nicolinehus' unikke beliggenhed, nytænkende arkitektur og kvalitetsmaterialer.
Martin Busk / Direktør og medejer af Bricks