Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Vikingtidsmuseum

Norges kulturelle flagskib

Beliggenhed
Oslo, Norge
Størrelse
13.000 kvm
Bygherre
Statsbygg
Akkvisition
Vinderforslag i åben international konkurrence i 2016
Status
Under udvikling
Arkitekt
AART
Entrepreneur
AF Gruppen
FM 1132 AART Viking Museum View 03 Entrance 171031 HQ

Med sine unikke fund fra vikingetiden, heriblandt verdens ældste og bedst bevarede vikingeskibe, er Vikingtidsmuseet i Oslo udråbt til et af verdens mest betydningsfulde museer. Det rummer Norges vigtigste bidrag til verdens kulturarv, og med den kommende udvidelse og ombygning løftes det fra et nationalt museum til et internationalt førende videnscenter for formidling af viden om vikingetiden.

Det nye museum vil sørge for en sikker bevaring af den unikke vikingetidssamling, som hører til blandt verdens vigtigste kulturminder.
Harald Nikolaisen / Adm. direktør i Statsbygg
Vikingtidsmuseum Udstilling Oseberg

Slår en cirkel om historien

Udvidelsen indfrier visionen om at løfte Norges kulturarv og føje en ny dimension til oplevelsen af museet. Det sker ved at føje et cirkelslag til det eksisterende museum fra 1926, så nyt og gammelt forenes i et klart og karakterfuldt greb. Med cirkelslaget åbnes museet mod omgivelserne, og en indre gårdhave skabes, samtidig med at der føjes en ikonisk signatur til museet, så der opstår nye muligheder for at tiltrække besøgende – faktisk forventes det at fordoble besøgstallet til mere end én million om året.

Vikingtidsmuseum_gård_web_fakta_aart

Kom tæt på vikingernes verden

Udvidelsen giver de besøgende mulighed for at bevæge sig gennem vikingernes verden og se vikingeskibene i et nyt helhedsperspektiv – fra det åbne arkadeforløb til de brede siddetrapper, der giver mulighed for at bevæge sig ned på niveau med skibene og opleve dem helt tæt på. Tilsammen giver arkaden og udstillingsrummene en facetteret fortælling om vikingetiden. De giver mulighed for både korte og længerevarende besøg, hvor besøgende kan bevæge sig ned i vikingernes verden fyldt med maritime eventyr.

Vikingtidsmuseum_gård_web_gallery-1_aart

Vikingtidsmuseet forventes at blive Norges mest besøgte museum med mere end én million besøgende om året.

Vil du vide mere?

Thomas Pedersen
Projektchef VTM / Arkitekt MAA
Oslo
thp@aart.no
+47 40 47 59 00