Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Studieboliger i Universitetsbyen

Fra historisk sygeplejerskekollegie til moderne studieboliger

Beliggenhed
Universitetsbyen, Aarhus
Bygherre
FEAS
Størrelse
7.450 kvm
Status
Opført 2022
Arkitekt
AART
Landskab
LYTT
Ingeniør
Søren Jensen / DGE Miljø- og Ingeniørfirma
Entreprenør
Nordstern
AU Kollegieboliger AART 41 H

Med transformationen af Aarhus’ historiske kommunehospital har vi i samarbejde med FEAS restaureret hospitalets oprindelige sygeplejerskeboliger og patienthotel fra 1930’erne og omdannet dem til nye, tidssvarende studieboliger for 170 studerende midt i Aarhus. Projektet har fokus på at bevare stedets unikke kvaliteter og arkitektur samtidig med, at vi skaber et fremsynet og fællesskabsorienteret studie- og byliv – alt sammen beliggende midt i Aarhus’ nye samlede universitetscampus, Universitetsbyen.

Hylder de historiske rammer

Aarhus Kommunehospital er ét af Danmarks med karakterfulde byggede miljøer oprindeligt tegnet af arkitekt Kay Fisker. Bygningerne er en vigtig del af Aarhus' kulturarv og historie. Gennem restaurering, en delvis tilbageførelse og nænsom transformation af de eksisterende bygninger bringes det oprindelige sygeplejerskekollegie fra 1941, der siden har fungeret som patienthotel, tilbage til sit originale formål som en del af fremtidens Aarhus. De karakteristiske røde tegl og mursten samt hvidmalede vindueskarme og altaner renoveres nænsomt, så det på én gang bevarer stedets eksisterende kvaliteter og bringer nyt liv til hele området.

AU Kollegieboliger AART samlet 01 web
Vi skal skabe et optimalt studieliv, hvor gode funktionelle boliger med attraktive faciliteter er omdrejningspunktet for blivende fællesskaber
Jørgen Lang, direktør i FEAS
AU kollegieboliger web 01

Fostrer fællesskab og nærvær

De nye studieboliger er en del af Aarhus Kommunes udviklingsplaner for Universitetsbyen, som skal forvandle det gamle kommunehospital til en central byintegreret campus, der forbinder bolig, studie, forskning, erhverv og caféliv - her får studieboligerne fællesskab og nærvær helt i centrum. Derfor etableres fælles køkkenmiljøer og opholdsarealer både ude og inde. Kollegiet rummer desuden festlokale, vaskeri, øvelokaler, værksted mm.

AU Kollegieboliger AART 13 low

Vil du vide mere?

Torben Skovbjerg Larsen
Stiftende partner / CEO / Arkitekt MAA
Aarhus
tsl@aart.dk
+45 25 32 32 79