Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Mariendalsvej

Nye byhuse i tidligere papæskefabrik

Beliggenhed
Frederiksberg, Danmark
Bygherre
Access Invest
Størrelse
1.200 kvm
År
2021
Status
Realiseret
Entreprenør
Kopp Sorø
Arkitekt
AART
Landskabsarkitekt
AART
Ingeniør
AK2 Bygherrerådgivning
Fotograf
Niels Nygaard
AART Webcase Mariendalsvej 03

Med fokus på at viderefører så mange originale detaljer som muligt er den gamle fabrik på den idylliske sidegade centralt på Frederiksberg blevet transformeret til fem stemningsfulde byhuse.

Fra fabrik til SFO til boliger

Da SFO’en på Mariendalsvej 27 skulle flytte, gav det rum for nye familievenlige boliger i både den eksisterende bygning, der oprindeligt var en papæskefabrik, og i den tilhørende baggård. Således er den oprindelige fabriksbygning nu omdannet til fem byhuse med egen have, mens der i det gamle baghus’ fodaftryk er opført fire nye rækkehuse. Murværket er her kendetegnet ved høj detaljering og mønstermurværk, mens vinduer og døre står smukt i egetræ.

AART Webcase Mariendalsvej 04 AART Webcase Mariendalsvej 05 AART Webcase Mariendalsvej 06 AART Webcase Mariendalsvej 07 AART Webcase Mariendalsvej 08 AART Webcase Mariendalsvej 09

Stemningsfulde og rummelige boliger

I ombygningen den gamle fabrik har fokus været på at videreføre bygningens oprindelige stemning. Så mange af bygningen originale detaljer som muligt er derfor blevet bibeholdt, mens husene, der er i to plan, er gjort lyse og rummelige – bl.a. ved at inddrage fabrikkens gamle loft i de enkelte byhuse.

AART Webcase Mariendalsvej 10

Vil du vide mere?

Søren Stoustrup
Partner / Markeds- og tilbudschef / Arkitekt MAA
København
ss@aart.dk
+45 22 82 57 85