Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Ved Kanalen

Alment boligbyggeri inspireret af papir, lys og skygge

Beliggenhed
København, Danmark
Bygherre
Domea
Størrelse
4.750 kvm
Status
Opført 2015
Arkitekt
AART
Landskab
AART
Ingeniør
Oluf Jørgensen A/S
AART Webcase Ved Kanalen 03

Ved Kanalen et moderne eksempel på, hvordan alment boligbyggeri kan forene iøjefaldende arkitektur med kvalitet og ambitiøs byudvikling.

Leg med lys og skygge

Foldet som origami af et stykke hvidt papir står Ved Kanalen frem som et iøjefaldende, nybygget alment boligbyggeri. Lyset er udnyttet optimalt både inde i lejlighederne og i den facetterede facade, som ændrer karakter, når lyset og vejret skifter. Altanerne og vinduernes placering betyder, at bygningens facade har forskellige lys og skyggevirkninger dagen igennem. Det betyder, at bygningen har et varieret udtryk hen over måneder og år, hvilket er med til at skabe spil og variation i bybilledet.

Mellem grønne og blå oaser

Ved Kanalen ligger, som navnet antyder, ved en af Ørestadens karakteristiske kanaler, der strækker sig og forbinder bydelen som et blåt bælte. Derudover byder området på en bred vifte af grønne åndehuller og udflugtsmål, heriblandt Amager Fælled, som et af Københavns største naturområder med sjældne dyr- og fuglearter. Ørestaden er et af Københavns største byudviklingsprojekter i nyere tid, og har siden de første spadestik i 90’erne, vokset sig til en levende og blandet bydel med mere end 15.000 indbyggere i dag.

Vi fletter landskabet og bygningerne sammen og skaber en oplevelse i området samtidig med, at vi udvikler boliger, som er af høj kvalitet. Derfor har vi skabt en bygningsstruktur og et bygningsdesign, der iscenesætter landskabet.
Claus Smed Søndergaard / Partner og designansvarlig i AART

Almene kvalitetsboliger

Ved Kanalen består af 50 almene familieboliger, med en moderne, fleksibel og åben pladsløsning. Med 2,7 meter til loftet føles lejlighederne rummelige mens de store gulv-til-loft vinduer sikrer optimale dagslys- og udsigtsforhold. Den rige mængde af naturligt lysindfald er desuden med til at reducere forbruget af kunstig belysning i boligerne, ligesom tagfladerne er anlagt med grønne sedummåtter og solcelleanlæg.

AART Webcase Ved Kanalen 07

Vil du vide mere?

Claus Smed Søndergaard
Partner / Designansvarlig / Teamleder / Arkitekt MAA
København
css@aart.dk
+ 45 20 23 55 80