Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Bredalsparken

Bygningspræmieret og karakterfuldt byggeri fuldender alment boligområde

Beliggenhed
Hvidovre, Danmark
Bygherre
Hvidovre Almennyttige Boligselskab
Størrelse
1.800 kvm
År
2013
Status
Realiseret
Entreprenør
Anker Hansen
Totalrådgiver
AART
Arkitekt
AART
Landskabsarkitekt
AART
Ingeniør
OJ Rådgivende Ingeniører
Hæderspriser
Hvidovre Kommunes Bygningspræmiering 2013
AART Webcase Bredalsparken 03

Harmonisk indpasset i omgivelserne afslutter fire nyopførte boligblokke det bevaringsværdige almene boligområde Bredalsparken i Hvidovre.

En velfærdsarkitektonisk perle
Bredalsparken blev oprindeligt opført fra 1949-1959 og er en af Danmarks absolut mest vellykkede parkbebyggelser. Af en jury nedsat af Realdania, Landsbyggefonden og Kulturstyrelsen blev det bevaringsværdige almene boligbyggeri i 2015 derfor også udvalgt som et af de 10 bedst murede boligbyggerier fra perioden 1940-1960.

Nye almene ældreboliger

Bredalsparken er med tilføjelsen af fire forskudt sammenbyggede blokke blevet udvidet med 24 almene ældreboliger, der på fineste vis afslutter det samlede boligområde. Med et smukt og detaljeret murværk og markante, hvide altaner, er den karakterfulde nybebyggelse harmonisk indpasset i omgivelserne og i tæt arkitektonisk dialog med de eksisterende boligblokke.

Nyopførelsen i Bredalsparken er et fint eksempel på, at man kan bygge videre på og lade sig inspirere af de kvaliteter, der har overlevet historien, samtidig med at der skabes en nutidig bebyggelse med moderne og tidssvarende indhold.
Søren Stoustrup / Partner, markeds- og tilbudschef i AART

Tildelt Hvidovre Kommunes Bygningspræmiering

I 2013 blev byggeriet præmieret af Hvidovre Kommune for sine boligkvaliteter, samspillet med omgivelserne, sin kulturhistoriske forståelse og for sine fine bygningsdetaljer.

Begrundelsen for tildelingen af Hvidovre Kommunes Bygningspræmiering lød blandt andet: ”Bebyggelsen er disponeret meget overbevisende både i sin indre boligkvaliteter og i mødet med sine omgivelser. Den nye bebyggelse vidner om en ambitiøs tilgang til arkitektfaget.”

AART Webcase Bredalsparken 07

Vil du vide mere?

Søren Stoustrup
Partner / Markeds- og tilbudschef / Arkitekt MAA
København
ss@aart.dk
+45 22 82 57 85