Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Inventarprojekt til Multikulturhuset Sønderborg

Kontrastfuldt kulturmiljø

Bygherre
Sønderborg Kommune
Designer
AART Designers
Status
Opført i 2017
Samarbejdspartner
Alexandra Instituttet
Multikulturhus aart H 11

Multikulturhuset samler flere af Sønderborgs kulturinstitutioner (heriblandt Hovedbiblioteket og Sønderjyllands Kunstskole) i et ikonisk og inspirerende hus på byens havnefront, så den tidligere industrihavn omdannes til en levende og kulturbærende del af byen.

Gennemgribende transformation

Multikulturhuset kobler en nybygning med det historiske Ewers Pakhus, der er blevet restaureret og transformeret, så det i dag imponerer med sine oprindelige massive tømrerkonstruktioner bragt i spil med moderne formidlingsformer.

Multikulturhus aart H 01

Kontrastfuldt samspil

Kontrasten mellem fortid og nutid er omdrejningspunkt for inventarprojektet for det Multikulturhuset. Det sker ved at lade nyt møde gammelt i pakhuset og gammelt møde nyt i nybygningen. Hermed skal forstås, at nye teknologier er bragt ind i pakhusets historiske rammer, mens pakhusets smukke, gamle tømmer er bragt ind i den nye del af multikulturhuset. Her er det omdannet til plinte og loungemøbler, som i samspil med den moderne arkitektur og specialfremstillede inventarelemter skaber et hus rigt på oplevelser og med rum til både fællesskab og fordybelse.

Multikulturhus aart H 16

Vil du vide mere?

Morten Hove Lasthein
Partner / Leder af AART Designers / Industriel designer MAA
Aarhus
mhl@aart.dk
+45 41 96 35 09