Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Glasmuseet Ebeltoft

Formidler glaskunstens forunderlige verden

Beliggenhed
Ebeltoft, Danmark
Bygherre
Glasmuseet Ebeltoft
Størrelse
-
Konkurrence
Vinderforslag i projektkonkurrence i 2017
Status
Under udvikling
Arkitekt
AART
Glasmuseet Ebeltoft Ebeltoft AART 2

Udvidelsen af Glasmuseet Ebeltoft åbner ikke alene museet mod omgivelserne. Den skaber også helt nye muligheder for at formidle glaskunstens forunderlige verden og positionere museet som dynamisk centrum for internationale kunstnere.

Føjer et nyt kapitel til museets fortælling

Siden 1986 har Glasmuseet Ebeltoft præsenteret moderne glaskunst i verdensklasse. Først i den statelige Toldbod fra 1921 og fra 2006 tillige i en moderne fløj. Med den nye udvidelse føjes et nyt kapitel til museets fortælling om glaskunstens verden. Med respekt for museets historie tilpasser udvidelsen sig de eksisterende bygninger. Den forbinder bygningerne og samler museet i et cirkulært hovedgreb, der føjer en ny identitet til museet og åbner det inviterende mod omgivelserne.

Glasmuseet Ebeltoft Ebeltoft AART 3

Får et svævende udsigtspunkt

Det bærende element er tagskiven, der er udformet som en cirkel og beklædt med glas. Tagskivens passive, solafskærmende egenskaber gør det muligt at udføre udvidelsen med én stor glasfacade, så det udvidede museum får et let og transparent udtryk. Museumshaven og Toldboden kan ses gennem udvidelsen, hvis lette glasstruktur giver en oplevelse af tagskiven som et skulpturelt, svævende element. Et element, som tilmed bliver et unikt udsigtspunkt, hvorfra gæster kan nyde udsigten over Ebeltoft Vig.

Glasmuseet Ebeltoft Ebeltoft AART 8

Rummer en vifte af muligheder

Udvidelse forbinder de eksisterende bygninger ved hjælp af et transparent glasforløb, som skaber et enkelt og elegant rumforløb med helt nye muligheder for formidling af glaskunsten fra nye udstillingsarealer til fleksible foredragssale og publikumsfaciliteter knyttet til arbejdende værksteder. Dertil kommer overnatningsmuligheder i tilknytning til værkstederne, som styrker museets position som et levende centrum for internationale glaskunstnere.

Stueplan 1 200

Vil du vide mere?

Mads Nygaard
Group partner / Arkitekt MAA
Aarhus
mny@aart.dk
+45 26 79 84 86