Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Gamle Bergen Museum

Ny publikumsbygning til Gamle Bergen Museum

Beliggenhed
Bergen, Norge
Bygherre
Bymuseet i Bergen
Størrelse
1.700 kvm
Konkurrence
Vinderforslag i prækvalificeret projektkonkurrence 2017
Status
Under udvikling
Arkitekt
AART
Landskabsarkitekt
SLA
Ingeniør
Norconsult
Gamle Bergen Museum AART architects web 01

Den nye publikumsbygning formidler ankomsten til Gamle Bergen Museum og føjer nye lag til fortællingen om et af Norges største friluftsmuseer, hvor besøgende kan opleve Bergens historiske kulturarv.

Nytolkning af Bergens historiske bymiljø

I 1800-tallet var Bergen den største træby i Europa, hvor huse i træ dannede ramme om travle torve og gader. Det historiske bymiljø kan opleves på Gamle Bergen Museum, hvis fortælling forenes og formidles i den nye publikumsbygning. Som tre forbundne, men forskudte saddeltagshuse i træ fortolker publikumsbygningen det historiske bymiljø, så respekten for byens kulturarv går hånd i hånd med moderne museumsformidling.

Gamle Bergen Museum AART architects web 07
Publikumsbygningen fortolker det historiske bymiljø, med de tre forskudte saddeltagshuse i træ

For publikumsbygning tager ikke alene form efter de gamle træhuse. Den trækker også det historiske bymiljø ind i foyeren og indrammer kigget til friluftsmuseet. På én og samme tid vender den sig udad og indad. Den forbinder ude og inde samtidig med at skabe en indre, rumlig sammenhæng, der understøttes af en centralt placeret amfitrappe, der inviterer til ophold og åbner udstillingsrummene på tværs af etagerne. Alt sammen med fokus på at give de besøgende en forsmag på den oplevelse, som venter.

Gamle Bergen Museum AART architects web 08
Amfitrappen inviterer til ophold og åbner udstillingsrummene på tværs af etagerne
Vinderudkastet er af høj kvalitet og har et tidløst udtryk, som passer sammen med de øvrige bygninger i museet. Herigennem vil vi styrke fortællingen om museet, se byens historie i en større sammenhæng og revitalisere lokalområdet.
Marianne L. Nielsen / Direktør for Bymuseet i Bergen
Vil du vide mere?
Susanne Joys
Partner / Daglig Leder Norge / Arkitekt MNAL
Oslo
sujo@aart.no
+47 91 71 58 06