Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Fredens Gaard

En grøn oase bag nyopført infill på Blegdamsvej

Beliggenhed
København, Danmark
Bygherre
Gefion Group
Størrelse
5.800 kvm
År
2020
Status
Realiseret
Entreprenør
Glindorf & Partnere
Arkitekt
AART
Landskabsarkitekt
AART
Ingeniør
Bøgh Konstruktioner ApS
Fotograf
Niels Nygaard
AART Webcase Fredens Gaard 03

På Nørrebro i København er en industriel baggård blevet forvandlet til et grønt og frodigt gårdrum – til stor glæde for de mange beboere, der nu bor i det nyopførte infill-byggeri og den omgivende, konverterede karré, der tidligere primært husede erhverv.

En grøn oase og 64 nye boliger på Indre Nørrebro

Bag den nyopførte og skærmende bebyggelse mod Blegdamsvej, er der i Fredens Gaard skabt et intimt og grønt uderum for karréens beboere, med både fælles tagterrasse på de lavere baghuse, småbørnslegeplads i naturmaterialer og zoner til både ophold og aktivitet. Beplantningen danner intime rammer for udeophold og understøtter hermed et godt boligliv centralt i byen

Udover etableringen af et nyt rekreativt miljø i matriklens baggårdsområde, omfatter projektet på Blegdamsvej desuden etablering af 64 nye boliger via både nyopførelse, renovering og konvertering fra erhverv samt et underjordisk parkeringsanlæg.

AART Webcase Fredens Gaard 04 AART Webcase Fredens Gaard 05 AART Webcase Fredens Gaard 06

Med landskabeligt afsæt i Blegdammens historie

Med ønsket om at skabe en smuk helhed, der også kan medvirke til at styrke Fredens Gaards identitet, er det nye landskabelige gårdmiljø anlagt med afsæt i kvarteret omkring Blegdamsvejs historie.

Den gamle blegdam og blegepladserne, der lå, hvor Blegdamsvej nu strækker sig, og som i 16- og 1700-tallet blev brugt til afblegning af tekstilmaterialer, går som motiv igen i gårdrummets landskabs arkitektur og lyse farvepalette. Herudover trækker beplantningen i både gårdrummet og på tagterrasserne tråde til de afgrøder, der dengang blev dyrket på de omgivende arealer. For eksempel med højbede rig på kålplanter og urter samt letløvede piletræer i gårdrummet.

Infill tilpasset nabohusene

Det nyopførte hus, der afslutter karrébebyggelsen, er tilpasset nabohusene og arkitektonisk bearbejdet med stor respekt for Københavns byhuses formater og materialitet.

Byhuse i baggården med underjordisk parkering

Hvor der tidligere lå erhverv, er der i baggården etableret seks attraktive byhuse i to plan. I forbindelse med etableringen af det nye gårdrum er der desuden skabt et nyt, underjordisk parkeringsanlæg med direkte adgang til og fra Blegdamsvej.

AART Webcase Fredens Gaard 08

Vil du vide mere?

Søren Stoustrup
Partner / Markeds- og tilbudschef / Arkitekt MAA
København
ss@aart.dk
+45 22 82 57 85