Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Katrinebjerg Campus

Fra erhvervsområde til universitetscampus

Beliggenhed
Aarhus, Danmark
Kunde
FEAS
Størrelse
68.700 kvm
Status
Under udvikling
Arkitekt
AART
AART Katrinebjerg Campus Parken

Masterplanen beskriver den samlede vision for Katrinebjergs fremtidige udvikling med principper og retningslinjer for en sammenhængende, bynær campus.

Det tidligere erhvervsområde på Katrinebjerg har siden 1950'erne udviklet og tilpasset sig virksomhedernes pragmatiske behov gennem tiden og forholdt sig til den overordnede struktur af gader og pladser. Formålet med den nye masterplan er at omdanne området og bringe det i spil som et af Aarhus Universitets tre fremtidige campusområder – Universitetsparken, Universitetsbyen og Katrinebjerg Campus. Det sker ved at skabe en ny by-struktur med rekreative uderum, en mangfoldighed af funktioner og bedre forhold for bløde trafikanter.

Campusstrøget bliver det samlende element i den nye by-struktur med sigte på at skabe sammenhæng mellem de rekreative uderum og mange funktioner i bydelen. Samtidig skal strøget skabe et tæt samspil med den eksisterende del af Aarhus Universitet i form af Universitetsparken. Ud over direkte forbindelser vil det ske ved at tilføre det nye campusområde sin egen arkitektoniske identitet som kontrast til den gule Universitetsparken og den kommende røde Universitetsby – og tilsammen vil de tre campusser favne fremtidens Aarhus Universitet.

Vil du vide mere?

Anders Tyrrestrup
Stiftende partner / CINO / Arkitekt MAA / NORDMAK
Aarhus, Stockholm
aty@aart.dk
+45 25 32 32 78

Relaterede projekter