Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Espergærde Gymnasium

Moderne faciliteter tilegnet naturfag i nyopført fløjbygning

Beliggenhed
Espergærde, Danmark
Bygherre
Espergærde Gymnasium & HF
Størrelse
633 kvm
År
2021
Status
Realiseret
Entreprenør
Ole Jepsen
Totalrådgiver
AART
Arkitekt
AART
Landskabsarkitekt
AART
Ingeniør
Nørbag Rådgivende Ingeniører
Fotograf
Kirstine Autzen, Helene Høyer Mikkelsen
AART Webcase Espergærde Gymnasium 03

På Espergærde Gymnasium er det ikke kun de naturvidenskabelige fag, der får glæde af den nyopførte naturfagsfløj. Tilbygningen, der både består af moderne faglokaler, auditorie og opholdszoner, er tænkt så fleksibelt som muligt, så også de kunstneriske, humanistiske, og samfundsmæssige fag med fordel kan benytte de nyetablerede arealer.

Nyt inspirerende læringsmiljø

Den nyopførte fløj består af fire moderne faglokaler tilegnet naturfag samt et amfi-opbygget auditorie, hvor der også er plads til større arrangementer for flere klasser ad gangen. Arealerne imellem er designet som et multianvendeligt fællesrum med opholdszoner og studiepladser.

Udformet med henblik på at skabe et inspirerende læringsmiljø er både undervisningslokaler og fællesareal begunstiget med rigeligt dagslys og udsyn til naturen, mens der i auditoriet er opført et stort ovenlys.

. AART Webcase Espergaerde Gymnasium 05

Fortolker skolens ældre arkitektur

Den nye tilbygning er opført med sunde, vedligeholdelsesvenlige materialer og står ligesom gymnasiets øvrige bygningsmasse opført i tegl med rytmiske vindueselementer i facaden. De gamle bygningers betonoverflader videreføres i de nye undervisningslokaler, hvor væggene står i rå beton, mens auditoriet, der er placeret centralt i byggeriet, i kontrast byder på varme og bløde materialer.

AART Webcase Espergærde Gymnasium 09

Vil du vide mere?

Søren Stoustrup
Partner / Markeds- og tilbudschef / Arkitekt MAA
København
ss@aart.dk
+45 22 82 57 85