Sletten

Sletten meets FDF's vision about promoting active outdoor life. Architecture and landscape melt together in the open air centre, where roof projections, window facades and materials such as wood and stone pull nature inside the open air centre  in order to provide room for life, inside and outside, all year through.
 
The interaction with the natural surroundings is omnipresent in the open air centre. Apart from the roof projections, window facades and overall use of natural materials, the huge fireplace is also characterised by nature and the natural gathering point in the multipurpose room. Despite the almost monumental internal dimensions, the open air centre is situated naturally in the woody hills, while the window facades offer a panoramic view of the scenic surroundings.
 
However, the open air centre does not look entirely neutral in its surroundings. The organic but also stringent and geometrical exterior challenges the highland lake area of Central Jutland. The sloping roof enhances the feeling of the open air centre as to the surroundings, where the forest encircles the green, sloping plain, inviting to play and learning for children and adolescents in the amphitheatre and widespread nature area.

Sletten’s open area encompasses completely new opportunities. The rooms are easy convertible for different purposes, offering optimal settings for a versatile use.
The Danish Foundation for Culture and Sports Facilities