Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Verket

Fra industri til blandet bydel

Beliggenhed
Moss, Norge
Kunde
Höegh Eiendom
Størrelse
16.000 kvm
- 14.400 kvm boliger
- 1.600 kvm byrum
Akkvisition
Et af tre vinderforslag i parallelopdrag i 2019
Status
Under udvikling
Arkitekt
AART
Landskabsarkitekt
SLA
Bydelsplassen verket zoom

Med Verket i Moss transformeres et tidligere industriområde til en blandet bydel, hvor bolig, erhverv og kultur mødes, så nye muligheder opstår på tværs af typologier. Tre arkitektvirksomheder står for hver sin del af bydelen, hvor vi som den ene af de tre står for at udvikle den sydvestlige del, der omfatter boliger og byrum.

Optimale udsigts- og lysforhold

Boligerne består af tre bygninger, der terrasserer ned mod vandet og hviler på en base af butikker og caféer. De tre bygninger er bearbejdet, så de med deres indbyrdes placering og terrasserende struktur udnytter udsigten og dagslyset bedst muligt. Læg dertil, at alle boliger er gennemlyste.

Bydelsplassen verket

Stærke historiske referencer

Ud over at optimere udsigts- og dagslysforholdene er arkitekturen bearbejdet, så den forholder sig til områdets industrielle historie med stærke referencer til særligt den historiske M:6 bygning. Materialerne er derfor holdt i rødlige nuancer af tegl og lys beton – både hvad angår bygningerne og byrummet, hvor bygulvet er inddelt i en zone for vand, en zone for leg og en fleksibel zone for fælles arrangementer på tværs af alder.

Verket Moss Handtegnet diagram