Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Södra Ladugårdsängen

Södra Ladugårdsängen

Beliggenhed
Örebro, Sverige
Bygherre
JM og Seniorgarden
Størrelse
14.000 kvm
Status
Under udvikling
Arkitekt
AART
Landskab
Kungsladan Landskabsarkitektur
Sodra Ladugardsangen sitplan AART

I Örebro vokser en helt ny bydel kaldt Södra Ladugårdsängen frem – og vi skal være med til at udvikle 14.000 kvadratmeter svanemærkede boliger med liv og bevægelse i centrum. Læg dertil, skal bydelen danne ramme om en række rekreative og deløkonomiske løsninger med det mål at inspirere og invitere beboere i alle aldre til at indgå i en fælles og mere bæredygtig livsstil.

Vores bidrag til udviklingen af den nye bydel består af 14.000 kvm lejligheder, seniorboliger og byrum. Med en stor variation af typologier blander Södra Ladugårdsängen boliger, butikker, bedsteforældre og børnefamilier for at skabe et mangfoldig byliv. Et byliv, der leves i de grønne gårdrum, på de aktivitetsfyldte pladser og i de levende stueetager med plads til caféer eller butikker – et samspil, der skal inspirere beboerne til bevægelse og fællesskab.

Alle boliger opføres i gedigne materialer som træ og tegl, og skal opfylde Svanemærkets skrappe høje krav til lavt energiforbrug, godt indeklima og mere miljørigtige materialer. Derudover skal Södra Ladugårdsängen danne ramme for en lokal deleøkonomi med elbilspool, cykellounge, værksteder, samt drivhuse og jord, hvor beboerne kan dyrke egne grøntsager. Alt sammen med fokus på at gøre det nemmere for beboerne at bo og leve mest mulig bæredygtigt.

Vil du vide mere?

Markus Grieser
VD / Partner / Dipl. Ing. / Arkitekt SAR / MSA
Stockholm
magr@aart.se
+46 700 85 64 01