Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Møllerveien

Møllerveien

Beliggenhed
Oslo, Norge
Bygherre
Fredensborg
Størrelse
2.900 kvm
Status
Opført i 2019
Arkitekt
AART
Ingeniør
Agderplan
Entreprenør
Vedal Entreprenør
Mollerveien AART OSLO 07 web

Et infill-projekt i det centrale Oslo

Møllerveien 4 ligger i den sydlige ende af Vulkan-kvarteret i Oslo, et pulserende restaurant- og nattelivsområde, som er designet som et infill-projekt, hvor en resterende beboelsesbygning fra 1930 suppleres med en ny udvidelse, der fuldender kvarteret.

Markerer indgangen til Vulkan-kvarteret

Ved siden af den oprindelige bygning stod der tidligere en tilbygning med kontorer, som rives ned for at etablere nye restaurantlokaler vendt ud mod Vulkan-kvarteret. Over restauranten etableres to etager med kontorlokaler. Enden af boligbygningen forlænges med et ni etagers boligtårn, som markerer indgangen til Vulkan-kvarteret. En ny trappe rundt om boligtårnet erstatter den tidligere støttemur og leder forbipasserende fra Møllerveien indtil Vulkan.

Mollerveien AART OSLO 12 web

Virker samlende for området

Plottet er omgivet af ældre murstensbygninger, der stammer fra industrielle operationer langs Akerselva. En vigtig forudsætning for projektet er at designe volumer, facader og en materialitet, der harmonerer med disse. Samtidig har store dele af bygningerne langs Vulkan et moderne præg med facader i fiberbeton og glas. Ved at fortsætte brugen af moderne facadematerialer fra Vulkan og forme en klar bygningsvolument, der passer med de ældre byggelinjer, forener Møllerveien 4 med resten af området.

Mollerveien AART OSLO 05 web
Mollerveien AART OSLO 04 web
Mollerveien AART OSLO 02 web