Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Fredensborgveien 24

Arkitektur afstemt en tæt bymæssig kontekst

Beliggenhed
Oslo, Norge
Bygherre
Fredensborg Bolig
Størrelse
4.600 kvm
Opdrag
Vinderforslag i parallelopdrag 2017
Status
Opført i 2021
Arkitekt
AART
Viktor Johannesen
Landskabsarkitekt
Bar Bakke Landskapsarkitekter A/S
Fredensborgveien T Lauluten 11 H

Boligbyggeri i det centrale Oslo, der åbner for nye perspektiver på at skabe attraktive lejligheder med private rum – inde og ude – i en tæt og kompleks bymæssig kontekst.

Samspil mellem inde og ude

Projektet indeholder 48 lejligheder fordelt i to bygninger på henholdsvis fire og seks etager. Begge bygninger er designet og disponeret, så alle lejligheder har gode dagslysforhold og ugenerte altaner, der skaber et tæt samspil mellem inde og ude. En kontakt til omgivelserne, som kommer særligt til udtryk i de øverste lejligheder med tagterrasser

Fredensborgveien T Lauluten 10 H

Afstemt konteksten

Med sin centrale beliggenhed i Oslo er projektet nøje afstemt den tætte og komplekse bymæssige kontekst. Begge bygninger har derfor en privat side som vender mod et indre gårdrum i sydvest. Et intimt rekreativt miljø, som understøttes af facaderne klædt i ikke-brandbart træ. Mod gaden og det offentlige byrum er facaderne beklædt med tegl med vinduesrammer og detaljer i bronze.

Fredensborgveien T Lauluten 08 H

Sans for det levede liv

Det er et boligbyggeri med sans for godt håndværk, robuste materialer og ikke mindst det levede liv. Parkering er derfor fjernet fra gadeplan til under jorden, hvor parkeringskælderen er forbundet med det eksisterende underjordiske parkeringsanlæg på nabogrunden. Ankomsten til byggeriet er dermed bilfri.

Fredensborgveien T Lauluten 07 H

Vil du vide mere?