Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Åstråket

Kombinerer historisk arv med et moderne udtryk

Beliggenhed
Eskilstuna, Sverige
Bygherre
Riksbyggen
Størrelse
3.600 kvm
År
2023
Status
Realiseret
Entreprenør
PEAB
Arkitekt
AART
Landskabsarkitekt
Kungsladan
Ingeniør
Structor
Certicifering
Miljöbyggnad Silver
Fotograf
Jansin & Hammarling
AART Astraket Webcase 06

For at understøtte udviklingen af Munktellstaden i Eskilstuna fra tidligere industrikvarter til en blandet bydel fyldt med kultur, sport og uddannelse, er der med Åstråket skabt et moderne og indbydende boligbyggeri, der via sit arkitektoniske udtryk hylder områdets industrihistorie.

AART Astraket Webcase 08 AART Astraket Webcase 07
AART Astraket Webcase 09 AART Astraket Webcase 10

En indbydende skala der passer ind

Med den idylliske Eskiltunaflod i baghaven og i kort afstand til både museer, butikker, skole og sport udgør kvarteret omkring projektet Åstråket en unik ramme for en hverdag med plads til både natur og kultur.

For at skabe en mindre og mere indbydende skala, der er tilpasset de omkringliggende, traditionelle værksteder og harmoner med landskabet, er Åstråkets samlede bygningsmasse delt i to boligblokke – hver især på fire etager.

De to bygningers i alt 36 boliger består af en blanding små og store lejligheder. Hver lejlighed har to altaner med visuel kontakt til både gaden og gården. Fordi bygninger er orienteret med gavlen mod floden, tilbyder de også beboerne en smuk udsigt.

Byder både fællesskabet og de naturskønne omgivelser indenfor

Det frodige omkringliggende landskab trækkes gennem store vinduespartier på begge sider af bygningen ind i lejlighederne og er med til at sikre optimale dagslysforhold hele dagen. Herudover fremmer Åstråkets fælles gårdhave en følelse af fællesskab og nærhed mellem naboer, der styrker den sociale sammenhæng, der er et vigtigt element i at skabe et bæredygtigt og levende kvarter.

Bygningernes optimale placering og skala giver desuden vegetationen mellem boligblokkene særligt gode vilkår, samtidige med, at der skabes solrige rum i gården og langs facaderne.

Med detaljer som karnapper, en veldesignet gårdhave og en planløsning, der er designet til komfort og fleksibilitet, er der med projektet Åstråket skabt 36 boliger, hvor folk vil trives.
Markus Grieser / Partner og arkitekt i AART
AART Astraket Webcase 14
AART Astraket Webcase 15

Respekterer den industrielle arv

Åstråkets arkitektoniske udtryk er skabt med udgangspunkt i og med respekt for områdets industrihistoriske arv. Således er de to boligblokke opført med røde teglsten og karakteristiske detaljer i stål og metal, der både omfavner og nyfortolker den nye bydels historiske baggrund.AART Astraket Webcase 18 AART Astraket Webcase 17

Vil du vide mere?

Markus Grieser
VD / Partner / Dipl. Ing. / Arkitekt SAR / MSA
Stockholm
magr@aart.se
+46 700 85 64 01