Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Almby Kyrkpark

Socialt samvær på tværs af generationer

Beliggenhed
Örebro, Sverige
Bygherre
Svenska Kyrkans bostäder, Örebro
Størrelse
2.400 kvm
År
2023
Status
Realiseret
Entreprenør
OBK Sverige AB
Arkitekt
AART
Landskabsarkitekt
Kungsladan
Ingeniør
Citowise Sverige
Certficeringer
Miljöbyggnad Silver
Hæderspriser
Örebro Kommunes Bygningspris 2023
Fotograf
Jansin & Hammarling
AART Almby krykpark web 02

Med fokus på at fremme samhørighed og fællesskab mellem generationer samt at forebygge ensomhed henvender Almby Kyrspark sig til både studerende, der ønsker at bo tæt på universitetet i et trygt miljø, og til ældre, der ønsker en mindre og mere social bolig.

AART Almby krykpark webcase 02 05 AART Almby krykpark webcase 02 04 AART Almby krykpark webcase 02 03
AART Almby krykpark web 06

Et boligmiljø for mennesker i forskellige livsfaser

Almby Kyrkpark består af 38 generationsboliger fordelt på tre treetagers bygninger, der alle er forbundet via altangange og gangbroer. Dette greb skaber også en god visuel forbindelse på tværs af området og beboerne i mellem.

Det samlede projekt er i det hele taget designet til at fremme naturlige møder og består foruden en fælles have og et væksthus også af et både rummelig og hyggeligt fælleshus, der er placeret centralt på matriklen mellem de tre bygninger. Med store vindespartier åbner det sig mod både den fælles have og den omkringliggende park.

Almby Kyrkpark er således et stærkt eksempel på, hvordan arkitektur kan bruges til at skabe et godt boligmiljø for mennesker i forskellige livsfaser med mange muligheder for socialt samvær på tværs af generationer.


Projektet viser en dygtig og ydmyg måde at udvikle stedet på. De nye bygninger er forbundet med sognegården fra 1958 og indrammer et gårdmiljø, der har potentiale til at blive en tilbagetrukket grøn oase for beboerne. Træfacaderne giver en varm fornemmelse i gården, og tagformen er inspireret af de eksisterende huse. Med en interessant og innovativ tilgang har bygherren og arkitekten tilføjet et attraktivt boligalternativ til Örebro.
Juryen bag tildelingen af Örebro Kommunes Bygningspris 2023
AART Almby krykpark web 07 AART Almby krykpark web 08

Opført med fokus på bæredygtighed

Det er ikke kun den sociale bæredygtighed, der er i fokus i Almby Kyrkpark. Projektet er bygget i henhold til Miljöbyggnad Silver, hvilket betyder, at der er sat høje miljøstandarder gennem hele processen.

For at fremme både biodiversitet og et lavt energiforbrug, er bygningerne opført med sedumtage, der udover at lægge sig respektfuldt op ad de omgivende bebebyggelser, styrker biodiversitet og holder på varmen.

Herudover er bygningerne opført med særligt udviklet beton, der har lavere klimapåvirkning samt specielt udvalgte byggematerialer uden skadelige kemikalier.

Attraktive boliger for både unge og ældre

Almby Kyrkparks boligbebyggelse er strategisk placeret nær universitet, butikker og i umiddelbar nærhed til Almby Sogn. Således er der også her tænkt på både den ældre og den yngre generation.

Lejlighederne veksler i størrelse fra ét til tre værelser, med studieboliger placeret på øverste etage på tværs af alle tre bygninger.

AART Almby krykpark web 12 AART Almby krykpark web 13

Vil du vide mere?

Markus Grieser
VD / Partner / Dipl. Ing. / Arkitekt SAR / MSA
Stockholm
magr@aart.se
+46 700 85 64 01