Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Aggerudsvikarna

Unikke rækkehuse ved vandet og byen

Beliggenhed
Karlskoga, Sverige
Bygherre
Eyra Gruppen
Størrelse
ca. 4.430 kvm
Status
Opført 2024
Arkitekt
AART
Landskabsarkitekt
Kungsladan Landskapsarkitetur
AART Aggerudsvikana 03

Midt i det centrale Karlskoga ved søen Möckeln ligger Aggerudsvirkarna bestående af 49 rækkehuse i træ inspireret af traditionelle svenske villaer. Med den idylliske sø i forhaven og byen i baghaven, danner Aggerudsvirkarna optimale og unikke rammer for et oplevelsesrigt hverdagsliv fyldt med lys, luft og liv.

AART Aggerudsvikana snit 05 AART Aggerudsvikana snit 04

Genfortolker den traditionelle villa

Aggerudsvirkarna består af fire boligblokke med i alt 49 rækkehuse og tilhørende strandgrunde ud til Möckeln sø. Arkitekturen genfortolker byens traditionelle villakvarterer i en ny og moderne silhuet med grønne træpaneler og skrånende metaltage. Det sammenhængende designsprog og farveskema forbinder boligblokkene samtidig med, at hver blok har sin egen boligtype, størrelse og karakteristika. Bevidste forskydninger og indrykkede terrasser giver rækkehusene en dynamisk struktur, der samtidig skaber nicher, hvor beboerne uforstyrret kan nyde det optimale lys og en smuk udsigt fra alle boligerne.

Beliggenheden er attraktiv og unik med gåafstand til centrum, børnehave, dagligvarebutik og hospital, samtidig med, at man er tæt på vand og grønne områder. Placeringen ved den idylliske Möckeln sø med egne badebroer giver boligerne masser af plads til et aktivt og rekreativt hverdagsliv.

Det var vigtigt for projektet, at strandområdet skulle forblive tilgængeligt for offentligheden, samtidig med at der blev skabt attraktive boliger tæt på søen. For at opnå dette er der bygget en ny fodgængerbro langs promenaden, og strandområdet vil derfor fortsat have stor værdi fra et rekreativt synspunkt, både for lokale beboere, for hele byens befolkning og for besøgende.

AART Aggerudsvikana snit 09
AART Aggerudsvikana snit 07
AART Aggerudsvikana 04

Vil du vide mere?

Markus Grieser
VD / Partner / Dipl. Ing. / Arkitekt SAR / MSA
Stockholm
magr@aart.se
+46 700 85 64 01