Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Adolfsberg Centrum

En tryg og sammenhængende enhed

Beliggenhed
Örebro, Sverige
Bygherre
Eyra Gruppen
Størrelse
8.000 kvm
År
2023
Status
Realiseret
Entreprenør
Tida Byggpartner
Arkitekt
AART
Landskabsarkitekt
VAP
Ingeniør
Stomkon
Fotograf
Jansin & Hammarling
AART Adolfsberg Webcase 03

Lige i hjertet af Adolfsberg i Örebro står vi bag fire boligblokke med i alt 73 lejeligheder forbundet via altangange, der skaber en sammenhængende enhed. For at styrke området og skabe dynamik er bygningernes stueetage designet til at kunne at rumme forskellige typer af erhverv.AART Adolfsberg Webcase 04 AART Adolfsberg Webcase 05
AART Adolfsberg Webcase 06

Arkitektonisk greb skaber tryghed

Bag Adolfbergs Centrums fire boligblokke gemmer sig en indre gårdhave tilgængelig via en fælles indgang og omkranset af altangange. På dynamisk vis danner disse en blød ramme om bygningens fælles opholdsarealer og øger både trygheden og orienteringen i gården. Her er det oplagt at tage en kaffepause med god visuel kontakt til gårdmiljøet og de øvrige beboere.

Ekstra rum til livskvalitet

Den samlede bebyggelse består af 73 lejelejligheder i varierende størrelse - fra kompakte halvandetværelses til generøse 4-værelses lejligheder. Ved at forbinde boligblokkens altangangene med lejlighedernes køkken har de fleste boliger to altaner med vidt forskellig karakter. Hvor altangangene lægger op til ophold og nabokontakt, giver de private, glasinddækkede altaner boligen et ekstra rum og tilbyder en livskvalitet, der kan nydes hele året rundt.

Vi ved, at muligheden for privathed er en forudsætning for at have lyst og overskud til at dyrke naboskabet. Det har derfor været vigtigt for os at skabe de bedste forudsætninger for begge dele.
Markus Grieser / Partner og arkitekt i AART
AART Adolfsberg Webcase 16

Et varmt udtryk med en tidløs karakter

Adolfberg Centrum er opført med nøje udvalgte materialer og farver, der både harmonerer med omgivelserne og gør bygningerne moderne og funktionelle. Med sin varierende struktur minder skærmteglen, der er brugt på facaderne, om barken på et træ. Det giver både bebyggelsen et varmt udtryk og en tidløs karakter.

AART Adolfsberg Webcase 19 AART Adolfsberg Webcase 20
AART Adolfsberg Webcase 22 AART Adolfsberg Webcase 21

Vil du vide mere?

Markus Grieser
VD / Partner / Dipl. Ing. / Arkitekt SAR / MSA
Stockholm
magr@aart.se
+46 700 85 64 01