Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Danmark | 16.03.2023

Ny møbelserie af AART Designers skal tilføre mere hjemlighed til care- og sundhedssektoren

Med ambitionen om at tilføre mere hjemlighed til professionelle miljøer indenfor care- og sundhedssektoren lanceres en ny møbelserie med navnet ’feel’. Serien er skabt i et samarbejde mellem AART Designers og den tyske møbel- og designvirksomhed Brunner.

Den nye møbelserie er skabt på baggrund af et ønske og en efterspørgsel i markedet efter møbeldesigns, som kan imødekomme de høje krav til ergonomi og funktionalitet, der gør sig gældende i care- og sundhedsmiljøer, men som samtidig har et hjemligt, imødekommende og mindre institutionelt formsprog, end man traditionelt forbinder med området.

”Møbler betyder meget for, om vi føler os hjemme, og om vi føler os tilpas. Vi oplever møbler både med øjnene og ikke mindst med kroppen. Møbler kan derfor bidrage til at skabe tryghed, tilhørsforhold og ro for den enkelte. Den demografiske udvikling betyder, at vi bliver flere ældre, og mange når en alder, hvor de får brug for mere støttende møbler. Det er generationer, som gennem livet har været vant til selv at udvælge deres møblering ud fra egne designpræferencer, og som kan finde det vanskeligt at føle sig hjemme i ofte mere institutionelle rammer. Med feel har vi ønsket at imødekomme begge behov med kombinationen af god ergonomi og skandinavisk, appellerende design,” fortæller Morten Hove Lasthein, som er partner og designchef i AART Designers.

Positive effekter af hjemlighed i indretningen
Designet af feel-serien tager afsæt i en strømning, hvor man ønsker at tilføre større hjemlighed til professionelle miljøer, fordi man ved, at det kan have en afstressende effekt på brugergrupper. Eksempelvis ved man, at afstressende miljøer kan skabe bedre muligheder for fx patienter i sundheds- og plejesektoren ift. at restituere og blive raske. Det kan helt konkret påvirke indlæggelsestiden og dermed - udover de personlige fordele for patienten - også have økonomiske fordele for institutionen og samfundet.

Feel-serien er således skabt med afsæt i care-sektoren, men er med sit imødekommende og stemningsskabende design også velegnet til andre professionelle miljøer, hvor kombinationen af god ergonomi, robusthed og æstetik ligeledes er ønsket. Det kan fx være hoteller, restauranter og kontorer, hvor man grundet den demografiske udvikling også her vil få flere brugere med et større behov for ergonomiske møbler.

”Ambitionen har været, at feel skal føles godt – både i materialevalget, kvaliteten i håndværket og med de afrundede former, som skaber en komfortabel og omfavnende oplevelse for brugeren. Samtidig er serien stabil og robust i sin konstruktion – den er designet til at blive brugt og bestå. Møblerne kan derved følge dig gennem flere af livets faser – måske anskaffer du dig stolen til dit private hjem, og bringer den med videre til seniorbofællesskabet eller plejeboligen,” fortæller Morten Hove Lasthein.

AART Designers er en integreret del af arkitektvirksomheden, AART, og har gennem en længere årrække arbejdet med møbel- og produktdesigns til bl.a. sundhedssektoren, hvor AART står bag flere store hospitals- og psykiatribyggerier på tværs af Skandinavien.

Læs mere om feel-serien her