Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Sverige | 16.08.2023

Hedda Anderssongymnasiet og Svaneskolen står færdig i Lund

Fredag den 11. august kunne vi fejre indvielse på Hedda Anderssongymnasiet og Svaneskolan i Lund, der med 1.500 elever bliver en av Sveriges eneste skolebygninger som huser både gymnasium og högstadium.

Visionen bag Hedda Anderssongymnasiet og Svaneskolen har været at skabe et åbent, levende og imødekommende studiemiljø til gavn for elever, lærere og lokalsamfundet.

Indvendigt samles bygningens fire atriumhus med et samlende åbent gadeforløb i stueplan. På den måde skabes en række klart definerede, trygge miljøer med hver sin identitet, samtidig med at fællesskabet bliver betonet som et gennemgående element i gymnasiets liv og hverdag. Udadtil vil bygningen være beklædt med sit helt egne røde tegl ved navn Hedda-stenen, der, udover at være et varmt og holdbart materiale, viderefører Lunds lange historie med universitets- og uddannelsesbygninger i teglsten.

Der skal lyde stort tak til Wingårdhs for godt samarbejde og til Skanska og Lunds kommune for tilliden og godt samarbejde. Vi glæder os til at se eleverne møde ind til deres første skoledag i nye rammer på onsdag.

Læs mere om Hedda Anderssongymnasiet