Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Skandivanien 03.02.2023

AART leverer positivt resultat i et år præget af store investeringer

AART leverer et tilfredsstillende og positivt regnskab, hvad angår både omsætning og resultat for 2022, som har været et år præget af markante investeringer for virksomheden. Til trods for den stadigt mere usikre markedssituation, har AART oplevet et relativt højt aktivitetsniveau på alle markeder, hvilket, sammen med opkøbet af arkitektvirksomheden Mangor & Nagel, har resulteret i den højeste omsætning i koncernens historie.

Med en omsætning på godt 239 mio. – svarende til en stigning på 60 % sammenlignet med det foregående år – har AART fastholdt en betydelig position i 2022, hvor der er leveret positive resultater i alle datterselskaber. Samlet set lander AARTs resultat for året på 5,6 mio. DKK før skat i et år, der også har været præget af store investeringer.

”Jeg er både tilfreds med og stolt over, hvordan vi i samlet flok har trodset modvinden og leveret et positivt regnskab. Det er blevet hårdere at tjene penge, men resultatet afspejler, at vi i et år med både store investeringer og i et svært marked, har haft en relativt høj tilgang af nye projekter og kontrakter i både den offentlige og private sektor,” siger Torben Skovbjerg, medstifter og CEO i AART.

Årets hovedbegivenhed var opkøbet af arkitektvirksomheden Mangor & Nagel i april 2022, som alene i dette regnskabsår har betydet et bidrag på ca. 50 mio. kroner i omsætning. Opkøbet er blevet modtaget positivt blandt både kunder og medarbejdere, og integrationsaktiviteterne er gået som planlagt og tilmed lidt hurtigere end forventet.

Et år med store investeringer
Årets resultat afspejler blandt andet, at regnskabsåret 2022 har været et år med flere store nyinvesteringer i AART. Særligt opkøbet og den efterfølgende integration af Mangor & Nagel har krævet en ekstra indsats og økonomi. Samtidig er AARTs afdelinger i København, Oslo og Stockholm flyttet til nyere og større lokaler på bedre lokationer. På tværs af hele virksomheden har man igangsat en række nye strategiske tiltag.

”Vi har iværksat flere strategiske indsatser for at styrke vores organisation og rådgivningsydelser inden for den grønne omstilling. – bl.a. inden for LCA-beregninger og effektbaseret rådgivning - initiativer, som vi nu begynder at høste frugterne af,” siger Torben Skovbjerg.

I starten af 2022 blev AART Designers også en del af koncernen, og udgør nu et selvstændigt datterselskab i organisationen.

Et fornuftigt udgangspunkt for 2023
I løbet af 2023 vil AART præsentere en ny udgave af forretningsstrategien 'Redefining ArchitectureTM', som skal udfolde mulighederne i den styrkede og samlede koncern. Derudover vil fokus været på at fastholde positionen i branchen som selvstændig, førende rådgiver inden for effektbaseret arkitektur på tværs af Skandinavien.

”Med afsæt i 2022 og årets aktivitetsniveau og investeringer har vi et fornuftigt udgangspunkt for det kommende år, hvor vi er rustet til at imødekomme kundernes og samfundets krav inden for privat og offentligt byggeri i de skandinaviske velfærdssamfund,” siger Torben Skovbjerg og afslutter:

”Samtidig er det med en vis spænding, at vi ser ind i 2023, hvor vi forventer større usikkerhed på en række segmenter og markeder. Vi vil fokusere på at levere resultater på den korte bane, uden at miste troen på de langsigtede indsatser, og vi vil arbejde for at fastholde ambitionsniveauet inden for den grønne omstilling - også i et svært marked.”

AART tæller i dag ca. 320 medarbejdere fordelt på seks kontorer i København, Aarhus, Roskilde, Frederikssund, Oslo og Stockholm, har mere end tre millioner kvadratmeter under udvikling og et komplet udvalg af arkitektydelser.