Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Vestmyra Skole

Vestmyra Skole

Beliggenhed
Fauske, Norge
Bygherre
Fauske kommune
Størrelse
9.350 kvm
Konkurrence
Vinderforslag i prækvalificeret projektkonkurrence 2015
Status
Opført i 2017
Arkitekt
AART
Nordic
Landskabsarkitekt
Sweco
Ingeniører
Sweco
Norconsult
Totalentreprenør
Hent
Vestmyra Skole Norge AART 18 web

Med ombygningen af Vestmyra Skole tilføres den eksisterende barneskole en mellemskole med tilhørende administration, faglokaler, specialklasser og idrætshal. Samtidig gives skolen en dynamisk arkitektur, der favner og fordrer fællesskabet, så skolen udstråler både visuel og funktionel sammenhængskraft.

Zone-inddelt læringsmiljø med central samlingsarena

Vestmyra Skole ligger i det nordlige Norge omgivet af fjelde og fjorde. Placeret på et fladt plateau udformes skolen som en to-etagers bygning, der visuelt indskriver sig i sin kontekst med smukke træfacader præget af en myriade af vinduer i forskellige størrelser. Skolen er disponeret som et zone-inddelt læringsmiljø, hvor de enkelte klassetrin og faglokaler kobler sig på bygningens centrale samlingsarena som to møllehjul, der stråler ud mod en grøn aktivitetspark. Samlingsarenaen udgør skolens livsnerve og bliver bundet sammen med de to møllehjul af en gade, der fungerer som skolens hovedfærdselsåre.

Vestmyra Skole Norge AART 10 web

Et lyst og stimulerende læringsmiljø

Som skolens centrale fællesarealer er gaden og samlingsarenaen præget af en tydelig transparens med stor åbenhed på tværs af etager og funktioner, idet vinduesfacader og ovenlysvinduer trækker dagslyset og omgivelserne dybt ind i skolen. Dagslys er et gennemgående tema i skolen, hvor samlingsarenaens vinduesfacader sammen med kompositionen af forskudte bygningslænger skaber et lyst og stimulerende læringsmiljø.

Vestmyra Skole Norge AART 09 web

Nyt og eksisterende går hånd i hånd

Sidst, men ikke mindst, kobler den nye mellemskole sig på den eksisterende barneskole. Nyt og eksisterende går således hånd i hånd, idet den nye mellemskole lægger sig i naturlig forlængelse af barneskolen. Et arkitektonisk greb, der skaber en sammenhængsstærk skole, der bygger på et pragmatisk koncept med gode fysiske forbindelser mellem nyt og eksisterende, mellem barneskolen og mellemskolen.

Vestmyra Skole Norge AART 16 web
Vestmyra Skole Norge AART 01 web

Vil du vide mere?