Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website. Læs mere

Tordenskiold Brygge

Rammer for et rekreativt byliv

Beliggenhed
Fredrikstad, Norge
Bygherre
Jaca Eindom
Størrelse
6.700 kvm
Opdrag
Privat opdrag i 2015
Status
Under udvikling
Arkitekt
AART
Tordenskioldsgate aart 2

Tordenskiold Brygge skaber rammer for et rekreativt byliv i centrum af Fredrikstad. Designet som en hybrid mellem den klassiske karré og det terrasserende landskab styrker boligbyggeriet udsigten langs elven og føjer nye lag til oplevelsen af byen.

Det sker ved at nyfortolke den klassiske karréstruktur og lade byggeriet rejse sig fra en etage mod elven for at eskalere i en syv etagers urban gestus mod Kråkerøybrua – en af byens trafikknudepunkter. Den kompakte gestus mod Kråkerøybrua minimerer trafikstøjen fra broen, mens taghaverne og terrasserne mod elven nedskalerer huset og bringer det i øjenhøjde med livet langs promenaden.

Et karakterfuldt greb med levende bymiljø

I forlængelse heraf går den skrånende bygningsstruktur i dialog med omgivelserne ved at eksponere gårdhaven og taghaverne mod promenaden, samtidig med at antallet af lejligheder med udsigt mod elven maksimeres. Med sin rigdom af uderum toner Tordenskiold Brygge frem som en oase i hjertet af byen. En oase, hvor taghaverne slynger sig op ad byggeriet og binder det sammen i ét karakterfuldt greb.

For at skabe størst mulig fleksibilitet er lejlighederne disponeret som moduler, der alt efter behov kan lægges sammen – horisontalt og vertikalt. De øverste lejligheder langs elven er desuden designet som eksklusive penthouselejligheder, hvor den skrånende tagflade skaber varierende rum med højt til loftet og enestående udsigt over byen. For at fremme et levende bymiljø med caféer og butikker er lejlighederne placeret på en base af erhvervslejemål, der åbner stueetagen mod byen.

Tordenskioldsgate aart 1

Vil du vide mere?

Jesper Hallstrøm Eriksen
Branding- og kommunikationschef
Aarhus
jhe@aart.dk
+45 41 96 35 26