Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Sygehus Vendsyssel

Forbindelsesbygning og sengebygning

Beliggenhed
Hjørring, Danmark
Bygherre
Region Nordjylland
Størrelse
14.500 kvm
Akkvisition
Vinderforslag i projektkonkurrence i 2005
Status
Opført i 2009
Arkitekt
AART
Nord Arkitekter
Ingeniør
Alectia
Birch & Krogboe
Arkitekturpris
Hjørring Kommunes Arkitekturpris 2015
Vendsyssel Sygehus AART 10

Den nye forbindelsesbygning og medicinske sengebygning til Sygehus Vendsyssel udnytter rum, farver og lysindfald til at skabe helbredende rammer. Med sin åbne arkitektur og stærke materialesans får det nye bygningsanlæg patienter og pårørende til at føle sig trygge og respekterede.

Afspejler de gamle rødstensbygninger

Tilbygningen føjer sig smukt til det eksisterende Sygehus Vendsyssel og viderefører det eksisterende sygehusbyggeris kvaliteter ved retnings- og skalamæssigt at lade de nye og gamle bygninger interagere. Materialemæssigt afspejler tilbygningen de ældste rødstensbygninger, men tilføjer samtidig et nyt formsprog og en ny bearbejdning af materialerne.

Vendsyssel Sygehus AART 5

Forener nyt og eksisterende

Mellem de to karakterfulde bygningskroppe er udspændt en tværgående tagskive, der forener den nye og gamle arkitektur ved at fungere som forbindelsesbygning mellem den nye sengebygning og de eksisterende bygninger. Forbindelsesbygningen er disponeret som et åbent, dobbelthøjt rum med høje glaspartier, hvorved der skabes en tæt relation til de grønne udeområder mellem bygningerne.

Vendsyssel Sygehus AART 3

Leder tankerne væk fra det kliniske

Forbindelsesbygningen danner ramme om et afslappet rum fyldt med nærvær, hvor tankerne ledes væk fra det traditionelt kliniske hospital, da patienterne kan nyde naturen og dagslyset. Den tværgående tagskive, der afskærmer mod syd-solen, understøtter desuden den rekreative dimension ved at øge forbindelsesbygningens bredde rent visuelt og gøre det muligt for patienterne at opholde sig i et overdækket udendørsområde.

Vendsyssel Sygehus AART 6
Forbindelsesbygningen giver sygehuset et imødekommende og menneskeligt ansigt, og bidrager til oplevelsen af ro og nærhed til de grønne udearealer. Materialer og form samler det meget komplekse sygehusområde og slår nye toner an.
Jury / Hjørring Kommunes Arkitekturpris
Vendsyssel Sygehus AART 7

Vil du vide mere?

Anders Tyrrestrup
Stiftende partner / CINO / Arkitekt MAA
Aarhus
aty@aart.dk
+45 25 32 32 78