Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Skagen Skipperskole

Et vartegn for de maritime uddannelser

Beliggenhed
Skagen, Danmark
Bygherre
Skagen Skipperskole
Størrelse
2.500 kvm
Konkurrence
Vinderforslag i projektkonkurrence i 2010
Status
Opført i 2011
Arkitekt
AART
Ingeniør
Alectia
Hæderspris
Skagen Byfonds Hæderspris
Skagen Skipperskole Skagen AART Adam Mork 10

Skagen Skipperskole er Danmarks eneste tilbageværende skipperskole, og den er derfor skabt som et sø- og landemærke for de maritime uddannelser, der i århundreder har sat Danmark på det store verdenskort.

Et vartegn fra både vand- og landsiden

Som et skulpturelt skib ligger skolen på grænsen mellem byen og havet og skuer ud over havets naturkræfter. Skolen indkapsler på den måde den udlængsel og eventyrlyst, som altid har været en drivkraft for mennesker, der valgte søen som arbejdsplads, hvorved skolen brander de maritime uddannelser og fremstår som et symbol på søfartens og dermed også Skagens stolte traditioner.

Skagen Skipperskole Skagen AART Adam Mork 14

Storslået udsigt over havet

Det maritime udtryk understreges blandt andet af det markante altanforløb, der som et skibsdæk omfavner førstesalen mod syd og sydvest og udnytter den storslåede havudsigt. Facaderne er derudover beklædt med hvide glasflader, så der skabes et lyst, nordisk udtryk og subtilt refereres til de store krydstogtsskibes udstrakte, hvide flader.

Skagen Skipperskole Skagen AART Adam Mork 1

Lyst og levende læringsmiljø

Det markante, men imødekommende design går igen i bygningens indre, hvor dagslyset strømmer ind fra de store vinduespartier og ovenlysvinduer. De udstrakte, hvide flader i bygningens fællesrum reflekterer samtidig lyset videre ind i bygningen og skaber herigennem optimale lysforhold. Den træbeklædte væg til de centrale simulatorrum giver derudover fællesrummet et taktilt præg, som taler til sanserne og skaber en nærværende atmosfære.

Skagen Skipperskole Skagen AART Adam Mork Indendors 10
Projektet skiller sig ud ved dets overbevisende rumlige kvalitet, og det understøtter skolens identitet på en meget overbevisende måde.
Uddrag af jurybedømmelsen i projektkonkurrencen
Skagen Skipperskole Skagen AART Adam Mork 6

Vil du vide mere?