Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Scandinavian Center Aarhus

Fra erhverv til ungdomsboliger

Beliggenhed
Aarhus, Danmark
Bygherre
CASA
Størrelse
11.000 kvm
Opdrag
Privat opdrag i 2016
Status
Opført i 2018
Arkitekt
AART
Ingeniør
Niras
Scandinavian Center Ungdomsboliger Aarhus AART 3

Omdannelsen af Scandinavian Center Aarhus åbner for nye perspektiver på at udvikle attraktive boliger i centrum af Aarhus. Det sker ved at konvertere kongrescentrets tidligere erhvervslejemål til delevenlige boliger målrettet unge.

Føjer nyt liv til området

Aarhus tiltrækker stadig flere unge, der mangler et sted at bo, når de begynder deres nye liv som studerende. Og med en beliggenhed tæt på byens café- og natteliv er Scandinavian Center Aarhus en oplagt adresse. Kongrescentret er aldrig blevet den succes, som kommunen håbede, og med omdannelsen til delevenlige ungdomsboliger tilføres området derfor nyt liv.

Scandinavian Center Ungdomsboliger Aarhus AART 2

Lys, luft og lyskunst

Omdannelsen omfatter 133 boliger, der spænder fra 60 til 120 kvadratmeter og tilsammen udgør 11.000 kvadratmeter. Lys og luft er vægtet højt i designet af boligerne, som alle har udgang til private altaner. Adgangen til boligerne sker via en svalegang, der omkranser et indre gårdmiljø, der inviterer til socialt samvær og om aftenen er sat i scene af integreret lyskunst.

Scandinavian Center Ungdomsboliger Aarhus AART 1
AART har spillet en central rolle i omdannelsen af Scandinavian Center Aarhus. Med forståelse for de komplekse bindinger, der ligger i at arbejde med eksisterende elementbyggeri, har AART indgået i projektorganisationen som en konstruktiv samarbejdspartner med høj teknisk faglighed.
Brian Popp / Afdelingschef for Renovering i CASA
Scandinavian Center Ungdomsboliger Aarhus AART 4

Vil du vide mere?

Mikkel Seier Christoffersen
Associeret partner / Faglig leder AART Transformation / Konstruktør / Arkitekt MAA
Aarhus
msc@aart.dk
+45 25 59 55 29