Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Psykiatriklynge

Former fremtidens psykiatriske behandling

Beliggenhed
Gødstrup, Danmark
Bygherre
Region Midtjylland
Størrelse
15.000 kvm
Konkurrence
Vinderforslag i projektkonkurrence i 2015
Status
Under udvikling
Arkitekt
AART
Nordic
SMAK
Landskabsarkitekt
Vega Landskab
Ingeniør
Midtconsult
DNV Goedstrup Kontraframe 01 H

Som en integreret del af det nye hospital i Gødstrup samler Psykiatriklyngen psykiatrien i Midt- og Vestjylland og skaber muligheder for sammenhængende patientforløb mellem psykiatri og somatik. Med sine mange rekreative og livsbekræftende rammer gør den desuden op med den traditionelle psykiatris mørke korridorer og former fremtidens psykiatriske behandling.

Skaber ét samlet behandlingsmiljø

Psykiatriklyngen understøtter ideen om et samlet hospital, hvor de kliniske specialer arbejder tæt sammen i et integreret behandlingsmiljø. Et behandlingsmiljø, der skaber effektive flows mellem psykiatri og somatik og er indrammet af en rationel bygningsstruktur med stor fleksibilitet og elasticitet i forhold til det kliniske behandlingsmiljø.

DNV Goedstrup Kontraframe 13 H

Bygger på en klar struktur

Ideen om ét samlet hospital kommer til udtryk i arkitekturen, der viderefører det somatiske hospitals klare, ortogonale bygningsstruktur. Det sker dog i et nedskaleret udtryk, hvor det arkitektoniske koncept er nøje tilpasset den psykiatriske funktion, giver rum for 14 gårdhaver og udspringer af stedets markante landskabskarakter.

DNV Goedstrup Kontraframe 16 H

Spiller smukt sammen med omgivelserne

Psykiatriklyngen giver rum for et trygt behandlingsmiljø, hvor de psykiatriske specialers særlige behov og vilkår tilgodeses fra helhed til detalje. Nærvær og åbenhed er nøgleord i designet af klyngen, der med sit lyse indre og smukke samspil med de grønne omgivelserne adskiller sig fra traditionelle, psykiatriske behandlingsmiljøer, hvor mørke, labyrintiske korridorer ofte præger oplevelsen.

DNV Goedstrup Kontraframe 14 H

Vil du vide mere?

Karsten Sinning
Partner / Markedsansvarlig Vest / Arkitekt MAA
Aarhus
ksi@aart.dk
+45 41 96 35 04