Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Parkeringshus med heliport

Parkeringshus ved DNU i Aarhus

Beliggenhed
Aarhus, Danmark
Bygherre
Region Midtjylland
Konkurrence
Vinderforslag i OPP-konkurrence i 2015
Status
Opført i 2017
Arkitekt
AART
Ingeniør
MOE
Entreprenør
CASA
Konsulent
Apcoa Parkering Danmark
Foto
CASA
Michael Harder
Parkeringshus med heliport Aarhus AART CASA 2

Parkeringshuset ved Det Nye Universitetshospital i Aarhus rummer 700 parkeringspladser og har på taget etableret en heliport for lægehelikoptere og Forsvarets større helikoptere, så patienter kan transporteres fra helikopter til operationsbord på blot 90 sekunder.

Skaber tryg og effektiv logistik

I designet af parkeringshuset er der lagt vægt på at skabe tryg logistik til og fra hospitalet for såvel fodgængere som bilister. Det kommer til udtryk på flere niveauer. Flowet af biler er for eksempel ensrettet for at give plads til en fodgængerzone på hver side af kørebanen, mens ekstra brede ramper øger sikkerheden, overblikket og manøvreringsmulighederne for bilisterne. Samtidig vil livstruede patienter, der ankommer med helikopter, effektivt kunne transporteres til operationsbordet på rekordtid via den etablerede lynelevator.

Parkeringshus med heliport Aarhus AART CASA 3

Tilpasser sig det øvrige hospital

Dagslys, udsyn og samspil med omgivelserne er også væsentlige designparametre. Med en rationel bygningskrop tilpasser parkeringshuset sig det øvrige hospital i både form og facadeudtryk. Basen i teglsten er nøje afstemt hospitalet, mens de øvre etager er beklædt med lameller af lyse, naturanodiserede aluminiumsplader. Lamellernes vinkling varierer i takt med facadens forløb, så der skabes et dynamisk udtryk, der leder blikket naturligt ned mod indgangene til parkeringshuset. Det dynamiske udtryk accentueres af vinduespartierne, som bryder lamellerne og bidrager til oplevelsen af et lyst og imødekommende parkeringshus.

Parkeringshus med heliport Aarhus AART CASA 1

Vil du vide mere?