Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Kronløbsøen

Giver rum for alle havnens livsformer

Beliggenhed
København, Danmark
Bygherre
By & Havn
Størrelse
34.500 kvm
Konkurrence
Konkurrenceforslag i prækvalificeret konkurrence i 2016
Status
Ikke realiseret
Totalrådgiver
Arup
Arkitekt
AART
Tredje Natur
160611 Courtyard

Kronløbsøen i Københavns Nordhavn indfrier visionen om at skabe et unikt bymiljø, der giver rum for alle havnens livsformer – svømmende, sejlende, legende, fiskende, løbende og promenerende i balance mellem det monolitiske og det menneskelige.

Liv, skala og historie

Etableringen af Kronløbsøen rummer et enestående potentiale for at sætte nye standarder for byudviklingen langs vandet i København. Projektforslaget omfavner dette gennem forståelse for og indlevelse i havnens liv, skala og historie. Resultatet er en relationel og homogen bebyggelsesstruktur, der giver liv og form til de mange kvaliteter, som kun eksisterer ved vandet.

Lommevandrum
Med vores forslag til Kronløbsøen styrker vi ikke alene beboernes velvære. Vi føjer også en klar identitet til bydelen – her bor man ikke bare ved vandet, men med vandet.

Otte porøse monolitter

Strukturen udgøres af otte porøse monolitter, som defineres af forbindelser, udsyn og mikroklima, hvilket skaber optimale forhold for boliger og byrum med udgangspunkt i en menneskelig skala. Kort sagt, en bydel som optimalt forstår at udnytte sit særegne sted, og som orkestrerer det gode byliv med klare forbindelser, arkitektoniske kvaliteter, fantastiske byrum, aktivitet og livtag med vandet.

Balcony Final
1 50 Kronlobsoen

Vil du vide mere?

Mads Nygaard
Group partner / Arkitekt MAA
Aarhus
mny@aart.dk
+45 26 79 84 86