Hotel Scandic Aarhus City
Forbinder 150 års byhistorie
Norcap
Krook & Tjäder

Hotel Scandic Aarhus City forbinder 150 års byhistorie ved at integrere en af byens bedst bevarede facader som et karakterfuldt, arkitektonisk element. Hotellet afspejler bymidtens historiske bygninger, samtidig med at det tilføre bymidten en moderne, arkitektonisk karakter. Med sine lyse facadebånd lyser det op i bybilledet, mens facadens jordbrune farveskala går i dialog med de omkringliggende karrébygninger.
Formidler midtbyens historie
Som en moderne fortolkning af de smukke karrébygninger viderefører hotellet midtbyens historie, men skaber i kraft af sit stramme formsprog samtidig et spændingsfelt mellem nyt og gammelt. Et spændingsfelt, der kommer til udtryk i den historiske facade mod Østergade, der er bevaret og integreret som en del af hotellets karakter. Hotellet forener på den måde midtbyens historie med moderne hotel-, restaurant- og forretningsfaciliteter, hvor de besøgende kan opleve historiens vingesus i mødet mellem fortid og nutid.

Rummer en vifte af faciliteter
Med sine 228 hotelværelser er hotellet blandt de største hoteller i Aarhus. Det er organiseret som en femetagers bygning med en tilbagetrukket penthouseetage. Stueetagen er indrettet med specialdesignet inventar og byder på en åben foyer og bred vifte af faciliteter, heriblandt konferencerum, butikker og restaurant. Dertil kommer den udstrakte glasfacade, som eksponerer stueetagens liv, aktivitet og interiør mod byrummet.

Hæver den bæredygtige barre
Sidst, men ikke mindst, har hotellet integreret flere bæredygtige tiltag. For eksempel producerer solcelleanlægget på taget 90 procent af den strøm, som bliver brugt på hotelværelserne. Med sit fuldt tilgængelige konferenceområde og sine 22 handicapvenlige hotelværelser er hotellet desuden designet som et af Danmarks mest tilgængelige hoteller. Og endelig har hotellet sine egne bistader på taget, så gæsterne kan nyde frisk, slynget honning hver dag.
