Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Fuglsang Alle

En ny bydel med miljøet og fællesskabet i fokus

Beliggenhed
Herning, Danmark
Bygherre
Fink Ejendomme
Størrelse
33.465 kvm / 294 boliger
Status
Under udvikling
Arkitekt
AART
Konsulent
DATIC
Fuglsang Alle AART Birds eye

Blot fem kilometer fra Herning centrum, ligger den idylliske Fuglsang Sø midt i grønne, naturlige omgivelser. Her vil 289 nye boliger vokse frem i de næste år med visionen om at åbne området op til en større gruppe af mennesker, der ønsker at bo tæt på både byen og naturen. Med afsæt i FN's verdensmål og en evidensbaseret tilgang til arkitektur vil boligerne ikke alene blive bygget på mere bæredygtig vis. De vil også inspirere beboerne til at knytte aktive fællesskaber og træffe valg med klimaet for øje, og så vil de skabe tiltrængt plads til flere børnefamilier.

Bygger på bæredygtige løsninger


Visionen er at bygge Fuglsang Allé, så boligerne understøtter FN’s verdensmål om bæredygtig udvikling og viser, hvordan fremtidens byområder kan bidrage til at skabe størst mulig bæredygtig effekt – både socialt, økonomisk og miljømæssig. Her spiller arkitekturen en afgørende rolle i at synliggøre og gøre det nemt for beboerne f.eks. at tage cyklen fremfor bilen ved at skabe plads til cykler og trække bilparkering væk, eller at reparere i stedet for at købe nyt ved at etablere fælles værksteder i bydelen.

Fuglsang Alle AART Gardrum

Fostrer naboskab og fællesskab

Udover de 289 nye boliger, tilføjer vi et bydelshus, vinterbadeklub og mange nye og mindre fællesarealer til bydelen – og dermed skabe grobund til et spirende og aktivt nabo- og fællesskab, hvor beboerne kan dyrke alt fra yoga til grøntsager. Forskning viser nemlig, at gode relationer til sin naboer skaber tryghed og løfter borgernes generelle livskvalitet.

Fuglsang Alle AART koncept2

Forbinder det grønne og det blå

Naturen spiller en central rolle i udviklingen af Fuglsang Allé. Her trækkes søens blå ind mellem bygningerne med regnvandsbassiner, hvor børn kan lege og de voksne kan nyde det foranderlige landskab, ligesom det virker præventivt ved oversvømmelser. Alt i mens det grønne gennemsyrer hele Fuglsang Allé, i form af orangerier, fællesområder og beplantning.

Fuglsang Alle AART koncept

Løfter data ind i byudviklingen

For at skabe en positiv effekt på byudviklingen har vi i samarbejde med rådgivervirksomheden DATIC indsamlet viden om kommunens beboersammensætning og flyttemønstre. Den viden har vi løftet ind i designet af Fuglsang Allé med visionen om at omdanne bydelen til et attraktivt alternativ til parcelhuskvarteret og på den måde igangsætte nye flyttekæder i Herning, hvilket giver plads til nye og flere mennesker – til gavn for både beboere og byen.

Fuglsang Alle AART situationsplan

Vil du vide mere?

Kathrine H. Stærmose
Partner / Kunderelationschef / Arkitekt MAA
Aarhus
khs@aart.dk
+45 41 72 80 87