Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website. Læs mere

Føtexhus

Træder i karakter som en attraktiv del af byen

Beliggenhed
Vejle, Danmark
Bygherre
Salling Group
Størrelse
7.200 kvm
Opdrag
Privat opdrag i 2018
Status
Under udvikling
Arkitekt
AART
Ingeniør
Ingeniør’ne
Entreprenør
Raundahl & Moesby
Fotexhus Rendering

Føtexhus føjer nyt liv til et fremtrædende, men forfaldent område ved Vejle Havn. Hvor der i dag ligger nedslidte bygninger vil huset rejse sig i seks etager med en blanding af boliger og butikker, så området vil træde i karakter som en attraktiv del af byen.

Visionen med Føtexhus er lige så enkel, som den er ambitiøs: at revitalisere en af byens mest markante grunde. For beliggende i overgangen mellem midtbyen og havnen rummer grunden unikke muligheder for at skabe et hus, der gør noget ved mennesker og giver noget tilbage til byen. Netop disse muligheder har formet Føtexhus, der med sin blanding af bolig og butikker er skabt til at udvikle byens liv og fællesskaber.

Projektet bygger på et enkelt hovedgreb, hvor bygningsmæssige, sammensatte elementer skaber en fleksibel ”bolig og butik typologi”. På gadeniveau vil butikkerne henvende sig mod byen, så der opstår liv i og omkring huset. Det skaber ikke alene gode vækstmuligheder for butikkerne, men også byen i bred forstand da det offentlige liv vil strømme igennem området – blandt andet i kraft af Markedspladsen, der vil gå tværs gennem huset fra Føtex’ parkeringsplads gennem den indre gårdhave og videre til Havneparken. Ovenpå butikkerne giver boligerne rum for det private liv. Hævet over støj og indkig fra byen vil unge og ældre, singler og familier, have mulighed for at leve livet i lyse boliger og fælles taghaver med udsigt til vand og skov.

Arkitektonisk er Føtexhus tilpasset den omgivende bys karakter og kvaliteter – fra de mindre byhuse til den større karréstruktur. Resultatet er en terrasserende bygningsstruktur, der kulminerer i en seks-etagers hjørnebygning i krydset mellem Windfeld-Hansens Gade og Holmen. Bygningsstrukturen tilpasser sig ikke alene konteksten. Den skaber også optimale daglys- og udsigtsforhold fra boligerne. Læg dertil, en nuanceret bearbejdning af husets facader med mindre fremspring og integrerede, franske altaner. Det hele med sigte på at give huset en varierende komposition i form, skala og materialer, så det føjer liv og dynamik til bybilledet.

Vil du vide mere?

Jesper Hallstrøm Eriksen
Branding- og kommunikationschef
Aarhus
jhe@aart.dk
+45 41 96 35 26