Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Fargerli Skole

Mangfoldigt læringsmiljø - inde såvel som ude.

Beliggenhed
Larvik, Norge
Bygherre
Larvik Kommune
Størrelse
12.500 kvm
Konkurrence
Vinderforslag i prækvalificeret projektkonkurrence i 2014
Status
Færdigbygget i 2016
Arkitekt
AART / Nordic
Landskabsarkitekt
Bjørbekk & Lindheim
Entreprenør
Hent
Larvik Fargerli Skole Oslo AART 11 web

Ved at opdele skolens klassetrin og samle hele skolen i et fælles hjerterum former arkitekturen et glidende og trygt skoleforløb for alle elever. Samtidig skabes et hav af aktivitetsmuligheder – både inde og ude - hvor eleverne kan mødes i fællesskaber og samle energi til ny læring gennem hele dagen.

Mangfoldigt læringsmiljø

Fagerli Skole ligger i naturskønne omgivelser ved foden af fjeldet i Larvik. Med sine 12.500 kvadratmeter er den blandt Norges største folkeskoler med fire spor fra 1. til 7. klasse. Klassetrinnene fordeler sig i en komposition af kvadratiske bygninger, som fra et indre fællestorv stråler ud mod et aktivitetslandskab. Ud over klassetrinnene indeholder skolen en børnehave, et familiecenter og en multihal, og skolen fremstår på den måde som et mangfoldigt læringsmiljø, der emmer af læring og aktivitet – inde såvel som ude.

Larvik Fargerli Skole Oslo AART 08 web 16x9

Skolens hjerte - fællestorvet

Fællestorvet ligger i hjertet af skolen og fungerer i det daglige som et uformelt rum, der motiverer til fællesskab, fordybelse og kulturelle oplevelser. Som omdrejningspunkt for skolen skaber rummet visuel kontakt på tværs af etager og klassetrin og knytter således skolen sammen til én social helhed. Samtidig fungerer rummet som en multifunktionel platform med en rigdom af nicher og plateauer, som hver især stimulerer elevernes lyst til at mødes.

Larvik Fargerli Skole Oslo AART 23 web

Vil du vide mere?