Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website. Læs mere

Diakonissestiftelsen

Favner en vifte af sundhedstilbud

Beliggenhed
Frederiksberg, Danmark
Bygherre
Diakonissestiftelsen
Størrelse
8.600 kvm
Konkurrence
Vinderforslag i totalrådgiverkonkurrence i 2014
Status
Under udvikling
Arkitekt
AART
Ingeniør
MOE
Sundhedshus pa Diakonissestriftelsen Frederiksbeg AART 6

Inspireret af Diakonissestiftelsens kristne kulturarv er "Livets træ" brugt som metafor for det nye sundhedshus. Med træet og dets krone som metafor fremstår sundhedshuset som et varmt og venligt hus, der favner borgere med mange forskellige behov, men med det til fælles at mødes under ét tag, under én trækrone, der samler de mange funktioner og synliggør Diakonissestiftelsen udadtil.

Går i dialog med de historiske bygninger

Omkranset af Diakonissestiftelsens historiske teglstensbygninger kommer sundhedshuset til at ligge ved Peter Bangs Vej på Frederiksberg. Sundhedshuset er formet som en vinkel, hvor balkoner åbner huset indadtil mod den nye atriumgård. De eksisterende teglstensfacader danner de to andre vægge i det glasoverdækkede gårdrum, og ved at trække atriumgården helt ud til de eksisterende murstensbygninger eksponeres tyngden i det eksisterende bygningsanlæg som indvendige vægge i en kompositorisk samklang med porøsiteten i gårdrummet.

Sundhedshus pa Diakonissestriftelsen Frederiksbeg AART 8

Bliver et mødested for hele bydelen

Sundhedshuset bliver på den måde bygget sammen med det eksisterende bygningsanlæg omkring den nye atriumgård, som bliver Diakonissestiftelsens nye mødested med kantine, café, møderum samt plads til udstillinger og større arrangementer. De sundhedsfaglige specialer fordeler sig rundt om atriumgården og består af privatpraktiserende læger, psykologer og andre sundhedsfaglige specialer, motionsfaciliteter, et Living Lab til afprøvning af velfærdsteknologi og meget mere.

Sundhedshus pa Diakonissestriftelsen Frederiksbeg AART 2

Lyser op om aftenen

Sundhedshuset synliggøres udadtil mod Peter Bangs Vej med øvre etager omsvøbt af en let skærm med et pixelleret motiv, der giver associationer til træet, og hvis materialevalg harmonerer smukt med de eksisterende murstensbygninger. Det pixellerede facademotiv afspejler projektets metaforiske udgangspunkt om 'Livets træ'. En metafor, der træder særligt i karakter om aftenen, når husets indre lys trænger gennem facadens åbninger og oplyser området omkring Peter Bangs Vej.

Aften visualisering

Vil du vide mere?

  • Jesper Hallstrøm Eriksen
    Branding- og kommunikationschef
    Aarhus
    jhe@aart.dk
    +45 41 96 35 26