Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Åstråket

En kulturhistorisk hyldest

Beliggenhed
Eskilstuna, Sverige
Bygherre
Riksbyggen
Størrelse
3.600 kvm
Status
Under udvikling
Arkitekt
AART
Landskab
Kungsladan Landskapsarkitektur
Riksbyggen Astraket Vy Innegarden Zynka Visual 02 M

Visionen med Åstråket er at skabe et moderne boligbyggeri, der med sit arkitektoniske udtryk hylder områdets industrihistorie. For beliggende i Eskiltunas gamle industrikvarter Munktellstaden med den idylliske Eskilstunaflod i baghaven og i kort afstand til både museer, butikker, skole og sport rummer lokationen unikke rammer for en hverdag med plads til at nyde både natur og kultur.

Respekterer den industrielle arv

Åstråket er udviklet til at understøtte udviklingen af Munktellstaden fra tidligere industrikvarter til en blandet bydel fyldt med kultur, sport og uddannelse. En industrihistorisk arv, som respekteres og bevares i Åstråkets arkitektoniske udtryk i form af røde teglsten, ståldetaljer og metalplader. Med Eskilstunafloden og frodige trækstier i baghaven, to altaner pr. lejlighed og en fælles gårdhave giver beboerne masser af plads til at nyde naturen på tæt hold– i kort gåafstand til områdets mange rekreative muligheder.

Riksbyggen Astraket Vy Eskilstunaan Zynka Visual 02 M
Udsigt fra Västerbron

Optimale udsigts- og lysforhold

Byggeriet kommer til at bestå af 36 lejligheder af to-fire værelser fordelt på fire etager. Resultatet er en mindre og mere indbydende skala, tilpasset de omkringliggende traditionelle værksteder og balanceret med landskabet. Et landskab, der bliver trukket ind i lejlighederne igennem de store vinduespartier på begge sider af bygningen. Disse er med til sikre optimale dagslysforhold hele dagen og udsigt til både den fælles gårdhave og den brusende flod.

Riksbyggen Astraket Vy Balkongen Zynka Visual 02 M
Udsigt fra altan mod Västerbron

Vil du vide mere?

Markus Grieser
VD / Partner / Dipl. Ing. / Arkitekt SAR / MSA
Stockholm
magr@aart.se
+46 700 85 64 01