Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Sverige | 04.02.2022

Vinder konkurrence om boligområde ved Möckeln sø i Karlskoga

I samarbejde med Eyra Gruppen og Kungsladan Landskapsarkitektur har vi vundet konkurrencen om at udvikle et nyt boligområde bestående af 33 rækkehuse smukt beliggende ved Möckeln sø i centrum af den svenske by Karlskoga.

Med private badebroer vil boligerne inspirere til en aktiv og rekreativ livsform, hvor beboerne vil have søen i forhaven og byen i baghaven. I skala og formgivning vil boligerne samtidig genfortolke byens traditionelle villaer, så de på én og samme tid tilpasser sig stedet og føjer nye kvaliteter til – ikke mindst i et bæredygtigt perspektiv, da de bygget i træ og med deres mange praktiske designløsninger vil inspirere til et bæredygtigt hverdagsliv.

Vi takker Karlskoga kommun for at give os muligheden for at bidrage til et projekt med så spændende perspektiver – såvel socialt som miljømæssigt. Og sammen med Eyra Gruppen og Kungsladan Landskapsarkitektur ser vi frem til at realisere projektet og indfri de rosende ord i juryens bedømmelse:

Juryens overordnede vurdering er, at Eyra Gruppen AB, sammen med deres team, har skabt en idé, der langt overgår juryens forventninger og ikke alene lever op til de ønskede krav, men overgår disse med stor margin. Deres konkurrenceforslag er et meget gennemarbejdet og fint forslag med mange kvaliteter i både struktur, design og kreativitet […] Deres konkurrenceforslag vil bidrage til en stor forædling af området og blive en pryd for Karlskoga.

1 AART Aggerudsvikarna
Rækkehusene vil variere i skala og formgivning, men fælles for dem alle er den direkte kontakt til søen. Her ses, hvordan den ene af i alt tre byggeetaper af rækkehusene vil tage sig ud.