Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website. Læs mere

Danmark / 24.04.2020

Vejle Byråd godkender resilient udviklingsplan

Et afgørende skridt mod realiseringen af Ny Rosborg blev taget onsdag den 22. april, da Vejle Byråd godkendte udviklingsplanen for den 80 hektar nye bydel med op til 2.500 boliger på forurenet jord.

Fugleperspektiv Ny Rosborg Lav oplosning
Sammen med Møller & Grønborg og Niras vandt vi i maj 2019 projektkonkurrencen om at udvikle Ny Rosborg, der i løbet af de kommende 25 år vil vokse frem som en ny bydel i overgangen mellem Vejle by og Vejle Ådal.

Udviklingsplanen er udarbejdet af et team med Møller & Grønborg i spidsen og AART og Niras som underrådgivere. Det er et team med stor erfaring inden for resilient byudvikling, men planen for Ny Rosborg har dog været særligt udfordrende, da store dele af bydelen skal bygges på Vejles tidligere deponi. Udviklingsplanen er derfor skabt, så den tager hånd om en lang række udfordringer i forhold til, hvis den blev bygget på bar mark.

Bydelen vil derfor opføres på seks holme, der kommer til at udgøre etaper for opførelsen. De to østlige holme vil blive opført først og vil blandt andet rumme et børne- og kvarterhus. For ud over det miljømæssige aspekt er det sociale fællesskab et fokusområde i udviklingsplanen – og her er den etapevise opdeling i holme en fordel. For med holmene vil de fremtidige beboere ikke alene få en tæt kontakt til de fælles landskaber. De vil også opleve at flytte ind i en færdig bydel på hver holm og dermed ikke en byggeplads i mange år frem. Forventningen er derfor relativt hurtigt at kunne skabe en attraktiv bydel – forstærket af de mellemliggende landskaber og vandmiljøet.

Med Vejle Byråds godkendelse af udviklingsplanen er næste skridt at foretage en miljøvurdering og derefter at udvikle en lokalplan. Derefter vil følge en række delprojekter – blandt andet børne- og kvarterhuset, oplevelsesøer, parkering og en broforbindelse.

Læs mere om Ny Rosborg