Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

12.11.2019

Udvikler koncept til multisal for hjemløse mænd

Med baggrund i Realdanias miniudbud har vi udarbejdet foranalyser og konceptforslag til udvidelsen af Møltrup Optagelseshjem med en ny multisal. Med konceptforslaget er visionen at skabe nye muligheder for hjemløse mænd, så de får modet og overskuddet til at vende tilbage til samfundet.

AART Moltrup Optagelseshjem 01 low

Lidt udenfor Herning ligger en historisk herregård fra 1700-tallet. Herregården hedder i dag Møltrup Optagelseshjem og er hjem for hjemløse mænd i alle aldre, der ønsker at lægge alkohol og stoffer bag sig – og at hjælpe til med at drive den gamle herregård er her en naturlig del af hverdagen.

For at favne fritiden og fællesskabet på gården har vi udarbejdet et proces- og konceptforløb for udviklingen af en ny multisal. Formålet med forløbet er at udvide optagelseshjemmet med et såkaldt ’Livsrum for udfoldelse’, der skaber nye muligheder for fritidsaktiviteter for de beboere, der endnu er for socialt udsatte til at begive sig ud i samfundet.

Med multisalen er det tanken at udvide herregården med en ny bygningslænge. Det vil ske i naturlig forlængelse af den eksisterende, klassiske bygningsstruktur, så multisalen indskriver sig i gårdens lange historie og formål som optagelseshjem i dag.

"Samtidig med at have dyb respekt for stedets historie har vi ønsket at signalere, at her sker noget særligt. På afstand vil multisalen derfor indskrive sig som en naturlig del af den eksisterende bygningsstruktur, mens den tæt på vil åbne sig som et alsidigt og transparent rum i tæt kontakt med omgivelserne," fortæller Mikkel Seier Christoffersen, leder for renovering og transformation hos AART.

Møltrup Optagelseshjem er aktuelt i dialog med en række fonde om finansieringen og dermed realiseringen af multisalen, og blandt andre har Herning Kommune bevilget tre millioner kroner til projektet.

Læs mere om multisalen