Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Danmark | 23.03.2022

Udgiver artikel om arkitekturens sociale og socioøkonomiske potentialer

I en artikel for konferencen ’Cities in a Changing World – Questions of Culture, Climate and Design’ forslår vores ph.d.-forskerer Eszter Sántha og Mia Kruse Rasmussen, sammen med Marie Frier Hvejsel, en mere holistisk og tværfaglig tilgang til arkitekturen, hvis vi ønsker at bekæmpe tidens komplekse udfordringer forårsaget af klimaforandringerne.

Som branche har vi en tendens til at overse arkitekturens længerevarende sociale og socioøkonomiske værdipotentialer, når vi forsimplet fokuserer på de direkte økonomiske afkast. Med den konsekvens at vi som arkitekter ofte føler os nødsaget til gå på kompromis i design- og byggeprocessen, og begrænser bygningens potentielle bidrag til en social og miljømæssig bæredygtig udvikling.

Hvis vi I stedet, argumenterer forfatterne, begynder at udforske, hvordan arkitektoniske virkemidler kan initiere handlinger og forandringer fra et arkitektonisk, antropologisk og økonomisk perspektiv vil vi få en meget større forståelse for arkitekturens effekt. Effekt, som potentielt kan bevæge vores byer I en mere berigende og bæredygtig retning.

Artiklen er en del af et igangværende ph.d.-projekt med titlen ”CATALYST – Architecture as a catalyst for social and socio-economic value creation”, i samarbejde med Aalborg Universitet og Københavns Universitet.

Læs artiklen

Aarhus Havn 20180816 TH 0592