Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

Danmark / 02.03.2020

Giver startskud til Vikingtidsmuseum

Så går vi snart i gang. Det norske Kunnskapsdepartement har netop givet Statsbygg som opdrag at starte projekteringen og den efterfølgende opførelse af det nye Vikingtidsmuseum på Bygdøy i Oslo.

Med opdraget til Statsbygg har den norske regering givet startskud til, hvad der bliver verdens førende formidlings- og forskningscenter om vikingetiden og det mest betydningsfulde kulturbyggeri i Norden i de kommende årtier. Et kulturbyggeri, der vil skabe helt nye rammer for oplevelsen af verdens ældste og bedst bevarede vikingeskibe – Osebergskibet og Gokstadskibet. Sammen med museets øvrige vikingtidssamling hører de til blandt Nordens vigtigste bidrag til verdens kulturarv, hvorfor museet i dag er at finde på The Times liste over verdens 50 mest betydningsfulde museer.

Udviklingen af det nye Vikingtidsmuseum omfatter nybygning og rehabilitering af det ikoniske Vikingskipshuset tegnet af Arnstein Arnberg i 1928. Udviklingen omfatter i alt 13.100 kvadratmeter, hvor nybygningen på 9.000 kvadratmeter vil føje et cirkelslag til det eksisterende museum. På den måde vil nyt og gammelt forenes i et arkitektonisk hovedgreb, samtidig med at museet vil åbnes mod omgivelserne og skabe en indre gårdhave med en scene og amfitrappe – og en lang række muligheder for at tiltrække langt flere besøgende og give dem en endnu større oplevelse.

Projektet har en økonomiske ramme på 2.135 millioner norske kroner, mens udstyrsprojektet har en økonomiske ramme på 270 millioner. Det nye museum forventes at stå klar til indvielse i 2025, hvor det forventes at blive Norges nye verdensattraktion med mere end én million besøgende om året.

Læs mere om vores design af Vikingtidsmuseet

Læs Kulturhistorisk Museums omtale af museet

Læs Statsbyggs presseomtale af startskuddet til museet