Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores website | Læs mere

12.12.2019

Skaber byrumsmøbel af 100 procent plastaffald

Sammen med out-sider har vi skabt LOOP, der er en af Danmarks mest udbredte serier af byrumsmøbler. Som det første byrumsmøbel i Norden kommer det nu i en Svanemærket version skabt 100 procent af genbrugsplast. En version, hvor vi har brugt den bæredygtige ambition til at berige det æstetiske udtryk.Loop recycle plast 02 beskaret
Den nye bæredygtige version i LOOP-serien fremstår med et terrazzoagtigt udtryk.

LOOP-serien er allerede fast inventar flere steder i Danmark - fra byrum og skoler til festivaler og legepladser. Det populære byrumsmøbel blev oprindelig designet af AART og produceret af out-sider til Aarhus Festuge i 2007. Siden er det blevet udvidet med nye versioner, og som nyeste skud på stammen kommer det nu i en bæredygtig version, der som Nordens første byrumsmøbel i plast er Svanemærket og tilmed fremstillet fuldt ud af genbrugsplast.

"Det er en god nyhed, at out-sider har valgt at få certificeret LOOP med Svanemærket. Produktet har en spændende funktion ved både at være et møbel og legeredskab, og så har det samtidig en spændende historie ved udelukkende at være fremstillet af genbrugsplast," udtaler Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

Beriger det æstetiske udtryk

Den Svanemærkede LOOP er produceret af 100 procent genbrugt polyethylen plast, hvor 85 procent kommer fra internt spild og overskud fra produktionen. Det betyder, at fejlproduktioner, opstartsrester og gamle produkter bliver genbrugt i den nye produktion. De sidste 15 procent kommer fra emballage i form polyethylen-poser, der kværnes og smeltes sammen med det øvrige materiale, hvilket føjer et terrazzoagtigt farvespil til det færdige byrumsmøbel.

"Med den nye bæredygtige version af LOOP har vi arbejdet målrettet med at skabe et unikt udtryk. Vi har udnyttet det spil og den materialitet, som genbrugsplasten giver og dermed opnået et æstetisk udtryk, som beriges, og ikke begrænses, af de bæredygtige ambitioner," udtaler Morten Hove Lasthein, partner og chefdesigner i AART Designers.

"Vi har alle et ansvar for at gøre verden til et mere bæredygtigt sted. Med den nye version af LOOP tager vi en del af ansvaret og går forrest i en mere bæredygtig udvikling. For os giver det god mening at starte her, og vi håber selvfølgelig, at resten af branchen følger trop," udtaler Ib Mogensen, CEO i out-sider.

Læs mere om LOOP

136 looplight outsider h004
LOOP Light er en af de mange versioner i LOOP-serien.
Loop bench outsider h012
LOOP-serien findes flere steder i Danmark, blandt andet ved Flintholm Station i København.